Türkiye-Suriye Kardeşliği İftarda Pekişti

Kilis’te, Türk ve Suriyeli vatandaşların katılımıyla kardeşlik iftara verildi.

Türkiye-Suriye Kardeşliği İftarda Pekişti
Türkiye Diyanet Vakfı ile Kilis İl Müftülüğü işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda Türk ve Suriyelilerin kardeşliğini pekiştirmek için bir iftar yemeği verildi.

Kilisli vatandaşlar ile Suriyeli vatandaşlar evlerinden getirdikleri iftar yemekler ile Kilis İl Müftülüğü tarafından verilen iftar yemeğinde aynı sofrayı paylaştılar.

Kilis İl Müftüsü Mahmut Karatepe, yaptığı konuşmada, “Herkese hayırlı iftarlar diliyorum. İbadetlerimizin makbul etmesini niyaz ediyorum. Cenabı Hak, bu beraberliğimizin daimi eylesin, ülkemizi daim eylesin, devletimizi payidar eylesin, milletimizi kıyamete kadar, hep güzel olarak daimi eylesin” dedi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, barışın ana şehri Kilis’te böyle bir ramazanı ayında bir araya gelmekten mutluluğu yaşadıklarını ifade ederek, “Biz burada huzur içerisinde iftarımızı yaparken, yanı başımızda insanlık dramı yaşanıyor. Ben buradan İslam dünyasına gerekse batı dünyasına seslenmek istiyorum. ‘Kilis’in imkanları kıt, Kilis’in maddi imkanları çok sınırlı, ama Kilis nüfusundan fazla Suriyeli kardeşine ev sahipliği yapıyor. Paylaşıyor ve kavga etmiyor’. Bu iftar bize şunu gösterdi ki paylaştığımız zaman, dünya daha yaşanılır, daha iyi halde, bereketli hale geliyor. Şuanda burada iftar yapan kardeşlerimizin iki katı kadar yine kardeşlerimiz gelse, bu yemekler onlara yeter de artarda, demek ki biz bu ramazanda bu iftarda, Kilis’te, yaşadığımız olayda şunu görüyoruz ki paylaşırsak dünya daha güzel hale gelir” dedi.

Kilis Valisi İsmail Çataklı ise, “Bilindiği gibi yanı başımızda Suriye’de acı ve dram yaşanıyor. Yaklaşık 6 yıllık süreçte 600 binden fazla insan hayatını kaybetti. 3 milyonu ülkemizde olmak üzere 12 milyon insan evinden yurdundan ayrılmak göç etmek zorunda kaldı. Suriye’den çıkan 5 milyon insanın 3 milyonu Türkiye’de bulunuyor. Kilis ilimizde kendi nüfusu kadar, Suriyeli kardeşini ev sahipliği yaparak, büyük bir örnek teşkil ediyor, bu anlamada, birçok batılı ülke Suriyeliler, ülkemize, sınırımıza gelmesinler diye, tedbir alırken, ülkemiz kardeşlerine kucak açtı. Bu çerçevede Kilis ilimiz Avrupa’nın büyük ekonomilerinden daha fazla bir omuzladı. Kardeşlik hukukunu yerine getirdi, getirmeye devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA