TÜMSİAD'dan Muş'ta 'Geleneksel İftar Programı'

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, 16 Nisan’ın bir son olmadığını tam aksine başlangıç olduğunu söyledi.

TÜMSİAD'dan Muş'ta 'Geleneksel İftar Programı'
TÜMSİAD tarafından ’Doğu Anadolu Geleneksel İftar Programı’ düzenlendi.

Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, şehit ve gazi yakınlarıyla, TÜMSİAD üyeleri ve işadamları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Muş Şube Başkanı Murat Meriç, teşvik programı ve istihdam seferberliğine değindi. Muş’ta iş kuranlarla zararın tamamını karşılamayı taahhüt ederek ortak olmaya hazır olduklarını ifaden Murat Meriç, "Gelin yatırımlarınızı ilimize yapın. İstediğiniz miktarda yatırımlarınıza ortak oluruz ve yine ticaret ölçüleri içerisinde kâr edersek kârı bölüşürüz, zarar edersek zararı biz karşılarız. Çalışmaya ve üretmeye devam diyoruz" dedi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ise, ramazan ayının birlik ve beraberliğin pekiştiği ay olduğunu söyledi.

Yaşar Doğan, "Bu aziz ve mübarek günlerde, birliğimizi, beraberliğimizi ve iş dünyasının bu birlik ve beraberlik içerisinde kendilerine bulmuş oldukları o heyecanı da beraber üyeleriyle, şehirle paylaşması bu tarz iftarlarla olur. Bu tarz toplantılarda bir araya geldiğimizde güzel istişareler ortaya çıksın ve memlekete faydalı olsun istiyoruz. Biz, Ramazan ayının başından beri şubeleri dolaşıyoruz, ziyaretler yapıyoruz" dedi.

16 Nisan’ın bir son olmadığını, tam aksine bir başlangıç olduğunu dile getiren Doğan şöyle konuştu:

"Son zamanlarda yaşamış olduğumuz, bilhassa 15 Temmuz’dan sonraki gelişmelerde ve en son da 16 Nisan’la beraber çeşitli gelişmeler yaşandı. 16 Nisan bir son değil, bir başlangıçtır diyorum. 16 Nisan, artık işadamlarının önündeki engellerin, bürokrasi hantallığının, 16 Nisan’dan sonra işadamlarının ayağına vuran o prangalardan kurtulma günü olduğun söylüyor ve artık bundan sonra önümüzdeki o üretme ve çalışma gayretini daha iyi ve daha efektif yapmak istiyoruz. Çünkü 16 Nisan’dan sonra artık halkın sesi ve halkın iradesiyle bir takım işler olacak. Halk ne istiyorsa o olacak. Böyle baktığımız zaman işadamları olarak en çok muzdarip olduğumuz konulardan bir tanesi de bürokrasi hantallığıdır. İnşallah, bu bürokrasi hantallığından kurtulmanın ve bunun üzerine de bina edeceğimiz birçok organizasyonları, projeleri birleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Çünkü bir projemizi geçirmek için 350 ile 400 imzadan geçirmek zorundaydık ki halen devam bu konu devam ediyor. Artık bunlarla uğraşmak istemiyoruz, hızlı bir şekilde yol almak istiyoruz. Dolayısıyla şu anda hükümetimizin çıkartmış olduğu çok güzel teşvikler var. Bu teşvikleri gittiğimiz her yerde anlatmamız lazım ve bu teşvikleri çeşitli programlarda çalıştırmaya başladık."

Yapılan konuşmaların ardından plaket ve hediye takdiminin ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA