Muğla'da Yapımına Başlanan TOKİ Konutları

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk: '2. etap TOKİ’den beklediğimiz özellikle asgari ücretli ve dar gelirli kardeşlerimizin ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmaktır. Sosyal konut ve 2 artı 1 konutların fiyatları özellikle dar gelirli kardeşlerimizin ev sahibi olma hayallerini zora sokmuştur'

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, 'Biz siyasetçilerin 2. etap TOKİ'den beklediğimiz özellikle asgari ücretli ve dar gelirli kardeşlerimizin ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmaktır. Sosyal konut ve 2 artı 1 konutların fiyatları özellikle dar gelirli kardeşlerimizin ev sahibi olma hayallerini zora sokmuştur.' dedi.

Milletvekili Öztürk, TOKİ tarafından Muğla’da yapılan 2. etap konut fiyatlarının açıklanmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Bugün açıklanan TOKİ fiyat listelerinin Muğla halkı gibi kendisini de üzdüğünü belirten Öztürk, 'Biz siyasetçilerin ana görevlerinden birisi de millettin hislerine tercüman olmak ve ortada bir problem varsa onun çözümü noktasında enerji harcamaktır. Açıklanan fiyatlar bizlerin TOKİ’den beklediğimiz dar gelirli kardeşlerimizin uygun şartlarda özellikle uygun ödenebilir taksitlerde ev sahibi hayalini yıktığını gözlemledik.' ifadelerini kullandı.

Fiyatların kendilerini de hayal kırıklığına uğrattığını kaydeden Öztürk, amaçlarının dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması olduğunu dile getirdi.

Muğla'daki müteahhitlerin istenen fiyatlarla ev alma imkanı sunduğunu vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

'2. Etap TOKİ’den beklediğimiz, özellikle asgari ücretli ve dar gelirli kardeşlerimizin ev sahibi olma hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı olmaktır. Sosyal konut ve 2 artı 1 konutların fiyatları özellikle dar gelirli kardeşlerimizin ev sahibi olma hayallerini zora sokmuştur. Bu saatten sonra biz siyasetçilere düşen dar gelirli kardeşlerimizin ev sahibi olma hayallerine destek olarak 1 artı 1 ve 2 artı 1 konutların fiyatlarını ve alım şartlarını iyileştirmek için mücadele etmektir. Muğlalı hemşehrilerimizin bu konudaki hassasiyetlerini anlıyor ve fiyatların makul seviyelere çekilmesi için de TOKİ yetkilileri ile bu şartların iyileştirilmesi noktasında görüşmeler yaptığımızı tüm hemşehrilerimize bildirmek istiyorum.'

Öztürk, Muğla’da TOKİ projeleri isterken tek amaçlarının mevcut şartlarda ev alma hayali dahi kuramayan dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma arzusuna yardım etmek olduğunu aktardı.
Kaynak: AA