Kentsel Dönüşüm Projesi

Muş Belediyesi öncülüğünde hazırlanan ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin bu yıl tamamlanacağı bildirildi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ tarafından uygulanan 'yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle' afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan yapılar oluşturulmaya çalıştıklarını ifade etti.

TOKİ'nin yaptığı çalışmalar sayesinde kentlerin daha modern ve yaşanılabilir hale geldiğini vurgulayan Asya, şunları söyledi:

'Muş'ta ilk kez uygulanan bu projenin örnek olmasını arzuluyoruz. İmarsız evlerin inşa edilmesini önlemek ve kaçak yapıyla mücadele edilmesi noktasında taviz vermeden çalışmalarımızı yürüteceğiz. Proje ile 715 konut, bir cami ve 115 iş yeri inşa ediliyor. 2015'te inşaat çalışmalarının başlatıldığı Kentsel dönüşüm projesinin fiziki gerçekleşmesi tamamlanma aşamasına geldi.

Bu sürede sorumluluk alanımız içerisinde yapılan çalışmaların takibini yaptık. İlk defa kent merkezinde uygulanan projenin bundan sonra yapılacak kentsel dönüşüm projelerine örnek olmasını umut ederek gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedik. İçinde yaşanamayacak hale gelmiş evlerin kentsel dönüşüm projesi kapsamında daha güzel, daha sağlam ve daha modern hale gelmesinden mutluluk duyuyoruz.

Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte halkımızın daha rahat bir yaşam sürebileceği bir yaşam alanı olacağını umut ediyoruz. Bu yıl sonuna kadar bütün inşaat çalışmaları tamamlanacak. Daha sonra hak sahiplerinin evlerini belirlemek üzere kura çekimleri yapılacak.'

Kaynak: AA