Karabük'te Gıda Denetimi

Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından gıda denetimi yapıldı.

Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla denetimlerin mesai sırasında ve mesai sonrası devam ettiğini söyledi.

Denetimlerin Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından rutin denetimlere ek olarak yapıldığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

'Denetimlerimizi ramazan ayı dolayısıyla mesai saatlerinin ardından da yapıyoruz. Ramazan ayında hareketlilik yaşanan ekmek ve pide, unlu mamuller, pastacılık ürünleri ve tatlı üretim yerleri başta olmak üzere toplu tüketim ve satış yerlerinde denetimlerimizi kesintisiz yapıyoruz. Bununla birlikte 'ramazan paketi' adı altında muhtelif gıdaların satışı, dağıtımının yapıldığı iş yerlerine yönelikte denetim yapıyoruz. Bu denetimlerde ramazan paketlerinin içindeki gıda ürünlerinin muhafaza koşulları, son tüketim tarihleri ve mevzuata uygunluklarına bakılmaktadır.'

Şahin, ramazan ayı boyunca iftar yemeği verilen kent merkezindeki iftar çadırının da denetlendiğini, genel ve özel hijyen esasları başta olmak üzere mevzuata uygunluğunun incelendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA