Fatsa'ya 3 Yılda 174 Milyon TL Yatırım

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa’ya 3 yılda 174 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi.

Fatsa'ya 3 Yılda 174 Milyon TL Yatırım
Büyükşehir Belediyesinin "Aynı Sofrada Birlikte Orduyuz" temasıyla 4’üncüsünü düzenlediği geleneksel iftar programı 6 binin üzerinde vatandaşın katılımıyla Fatsa 15 Temmuz Özgürlük Meydanı’nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, iftar yapılan alana Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile birlikte vatandaşları selamlayarak girdi.

İftar öncesi Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz halka hitaben konuşma yaptılar.

İlk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “2014 yılında sizlerin karşısına bu şehri yönetmeye talip aday olarak çıktığımızda, Fatsa adına ne söz verdiysek, Büyükşehir Belediyesi olarak da Fatsa Belediyesi olarak da hükümet olarak da sizlere ne söz verdiysek onları hayata geçirmek için hep beraber bir uyum içerisinde, bir organizasyonla canla başla birlikte çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Başkanlığında ve öncülüğünde gerçekten çok güzel, çok ciddi işler yapılıyor. Tabii sözler çok, alan geniş inşallah bittiğinde bunlar ortaya çıkacak. İlçemizde çok ciddi yatırımlar var. Bölgemiz için çok büyük bir yatırım olan, ben fabrika diyorum adeta 300 kişinin çalışacağı hayvan pazarı ve hayvancılığımızı canlandıracak bir mezbaha projemiz başladı.

Yollarımızda ciddi çalışmalar var. Hastane yolumuz bitme aşamasında. Ne söz verdiysek arkasındayız. Başlamış biten projeler var, başlamış devam eden projeler var. İnşallah hazırlığı yapılmış başlama aşamasına gelmiş projelerimiz. Allah nasip ederse bu dönemin sonunda neyi söz verdiysek bitirmek için canla başla çalışıyoruz. Ama herkesin söylediği birinci öncelik yol. Biz de bu dönemimizde yol çalışmalarına yoğunlaştık. Şu anda Fatsa merkezde kırsal hariç 35 km yol programımız var. Kırsalla beraber bu sene Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde 100 km sıcak asfalt çalışmamız var. Şehir merkezinde doğalgazla beraber çalışmalarda yoğunlaştı, sıkıntılar yaşıyoruz. Sizler de yaşıyorsunuz bunun farkındayız. Birileri diyorlarsa ‘ilgilenmiyorlar, bakmıyorlar’ itibar etmeyin. Hepsinin farkındayız, takip ediyoruz” dedi.



“Fatsa’ya 3 yılda tam 174 milyon liralık yatırım yaptık”

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise, “Fatsa coğrafi konum itibariyle Ordu’nun tam ortasında. Biz bu merkezi konumu değerlendirmek suretiyle hizmetlerimizin bazı kritik yatırımlarını Fatsa’ya getirdik. Bunlardan bir tanesi mezbaha. Eylül ayı gibi Fatsa Huzurevini de bitireceğiz. Cumhuriyet Meydanı projesi için 15 milyon lira ödedik. 15 milyon Ordu ilimizin 14 ilçesinin bütçesinden büyük bir rakam ve Cumhuriyet Meydanı projesi Ordu ilimizin prestij projesi olacak. Asfalt yol çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam ediyor. Bizim döktüğümüz asfaltın 30 yıl garantisi var. Asfalt çalışmasını yapmadan önce suyu yerin altından çıkarıyoruz, kanalizasyonu yapıyoruz, yağmur suyunu yapıyoruz. Elektriği yerin altına alıyoruz, doğalgazı yerin altına alıyoruz. Ondan sonra yolun üst yapı çalışmalarına başlıyoruz. Asfalt yol çalışmalarının uzun sürmesi hava muhalefetinden dolayı oldu. Bu işler bittiği zaman evladiyelik işler oluyor. Hastane yolumuzu bir hafta içerisinde bitiriyoruz. Reşadiye Caddesi’ni Ramazan Bayramı’na yetiştirmeye çalışıyoruz. Fatsa güzel bir şehir, hinterlandı geniş bir şehir. Biz Fatsa’da mahalle yollarımızdaki grup yollarımız dahil hedefimiz 2017 yılı sonunda yüzde 90’ları yakalayabilmek. Biz Fatsa’ya 3 yılda tam 174 milyon liralık yatırım yaptık. Büyükşehir olmadan önce Fatsa’ya 3 yılda 12 milyon para gelmiş, biz bu parayı 174 milyona çıkardık. Biz bu sene Fatsa’da 100 kilometre sıcak asfalt yapacağız. Estetik Şehir projemiz Fatsa ilçemizin sahiline bambaşka bir modern görüntü kazandıracak. Sahilde 163 binada Estetik Şehir projesi uygulanacak Fatsa ilçemizde 25’e yakın yerde yol çalışmamız var” diye konuştu.

Kaynak: İHA