'Barış Manço İle 7'Den 77'Ye Fotoğrafları Sergisi'

Merhum sanatçının anısını yaşatan sergi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde açılacak Programın yapımcısı Erkmen: 'Programı 1970'te hazırladık onu ama son rötuşlarını Bodrum’da yaptık. Onun için Bodrum bu program için özel bir yer'

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 'Erkmen Sağlam'ın Objektifinden Barış Manço ile 7'den 77'ye Fotoğrafları Sergisi'' açılacak.

Program yapımcısı Erkmen Sağlam, serginin açılacağı eğlence parkında düzenlenen basın toplantısında etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sergi kapsamında, '7'den 77'ye' adlı programın görüntülerinin yayınlanıp 'Adam olacak çocuk' bölümünün canlandırılacağını bildiren Sağlam, 'Moğollar' adlı müzik grubunun konser vereceğini söyledi.

Barış Manço ile çocukluk arkadaşı olduklarını, televizyon yayını olmadığı yıllarda, Türkiye'de bunun başlayacağını öngörüp planlamalar yaptıklarını aktaran Sağlam, Manço'nun Belçika'daki yüksek öğrenimini bitirdikten sonra Türkiye'ye dönerken televizyon yayını için araç gereç getirdiğini belirtti.

Ses ve televizyon stüdyosu kurmak için çalışma yaptıklarını dile getiren Sağlam, satın aldıkları düğün salonunda ses kaydı ve montaj yaptıklarını söyledi.

Sağlam, süreç içinde 7’den 77’ye programını format olarak hazırladıklarını kaydederek, '1970 yılında hazırladığımız 'Barış Manço ile 7’den 77’ye' programını yapmak için 1988 yılının ekim ayına kadar bekledik. Yani 18 yıl 10 ay sonra yayına girdi. Barış kameranın önüydü, ben kameranın arkasında. Var olan dertlerimizi, dertlerin ilgili olduğu yerlerde gittik çektik.' diye konuştu.

-'Son rötuşları Bodrum'da yaptık'

Programın Türk televizyon tarihine bir efsane olarak geçtiğini savunan Sağlam, 'Programı 1970’te hazırladık onu ama son rötuşlarını Bodrum'da, Farilya'da yani şu andaki Gündoğan Mahallesi'nde yaptık. Onun için Bodrum bu program için özel bir yer.' ifadesini kullandı.

Moğollar grubundan Taner Öngür ise Barış Manço'nun 'Bir gün Türkiye’de televizyon kurulacak' dediğini aktardı.

Sergide, '7'den 77'ye' programının yapımcısı Sağlam'ın, dünyanın dört bir yanında çektiği 80 fotoğraf yer alacak. Sağlam'ın 1988- 1993 yıllarında 250 program için çektiği yaklaşık 92 bin fotoğraf arasında seçilen eserlerden oluşan sergi, ilk kez programın yayına girişinin 25’inci yılı olan 2013’te İstanbul'da açıldı. Bugüne kadar İstanbul, Ankara ve İzmir'de vatandaşlar ile buluşan serginin 7'ncisi Bodrum'da açılacak.

14 Haziran Çarşamba günü açılacak serginin geliri Bodrum Sağlık Vakfı Rehabilitasyon Merkezi'ne bağışlanacak.
Kaynak: AA