Kocaeli'de 'Huzur Ramazan Uygulaması'

Kocaeli'de çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kumar ve tombala oynatılmasının engellenmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde dün gerçekleştirilen 'Huzur Ramazan Uygulaması'na 60 ekip ve 270 personelin katıldığı bildirildi.

Uygulamada 3 bin 368 kişinin sorgusunun gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, 117 kahvehane, 14 dernek ve 5 ruhsatsız iş yerinin kontrolünün sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, ''5 kıraathane hakkında 'Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama' suçundan işlem yapılarak, 5 işletmeciye de yasal işlem uygulandı. 3 kıraathaneden 3 sigaramatik ve 1 hediyematik ele geçirilirken 3 işletmeciye '1072 sayılı rulet, tilt, langırt ve benzeri oyun alet ve makineleri hakkında kanuna muhalefet' suçundan adli işlem yapıldı.' ifadeleri yer aldı.

Kumar oynamak suçundan 33 kişi hakkında idari işlem yapılırken 227 liradan toplam 7 bin 491 lira para cezası uygulandı. Kumar oynayan şahıslardan, 360 lira kumar parası, 6 deste oyun kağıdı, 17 tombala kartı ile 441 oyun pulu ele geçirildi.

İş yerinde küçük yaşta çocuk bulundurulmasından bir, kapalı alanda sigara içilmesine müsaade edilmesinden altı iş yeri ve iki deneğe idari işlem yapılmak üzere tutanak tanzim edilirken, kapalı alanda sigara içtiği tespit edilen 10 kişiye bin 90 lira idari para cezası uygulandı.

Uygulamalarda çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 5 kişi ise gözaltına alındı.

Kaynak: AA