Keyf-İ Bahçe'de 'Neşeli Günler'

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından açık hava sineması akşamları kapsamında bu hafta sonu Türk sinemasının başyapıtlarından ‘Neşeli Günler’ adlı film izlendi.

Keyf-İ Bahçe'de 'Neşeli Günler'
Meram Belediyesi tarafından açık hava sineması etkinleri kapsamında her hafta farklı bir film izleyici ile buluşturuluyor. Altuncan Hatun Aile ve Yaşam Merkezinin terasında oluşturulan Keyf-i Bahçe’de bu hafta Türk sinemasının başyapıtları arasında gösterilen; senaryosunu Sadık Şendil’in yazdığı, yönetmenliğini Orhan Aksoy’un yaptığı ve başrollerini Münir Özkul ile Adile Naşit’in oynadığı 1978 yapımı Türk filmi izlendi. Film öncesi Sadreddin Konevi konulu kısa ortaoyunu gösterisi büyük beğeni topladı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa katılan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, açık hava sinema etkinliklerinin ramazan akşamlarına renk kattığını belirterek, “Geçen haftaki ilk gösterimde; dünyada büyük yankı uyandıran ‘Bir Filistin Çığlığı’ adlı film ile başlayan açık hava sinemasında bu hafta ise Türk sinemasının başyapıtları arasında yer alan ‘Neşeli Günler’ adlı film izleyici ile buluştu. Cumartesi günleri Teravih namazı sonrası ücretsiz olarak düzenlediğimiz açık hava sinemasına vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Halkımızın aile olarak hoşça vakit geçirip, Meram’ın doyumsuz güzelliğine şahitlik ettikleri açık hava sineması etkinliklerimiz ramazan ayı sonunda devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA