İzmir'de Teyze İle Yeğeninin Öldüğü Kazaya İlişkin Dava

İki kadının otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiği kazaya ilişkin davada tutuksuz sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

İzmir'de, düğününe 10 gün kalan Ecem Haliloğlu ile teyzesi Lütfiye Yurdaer'in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık N.D. ile avukatı katıldı.

N.D, trafik kazasının ardından basında çıkan haberlerin ardından korktuğu için daha önceki duruşmalara katılmadığını belirterek, 'Sanki ben cinayet işlemişim gibi basında haberler çıktı. Beni katil gibi gösterdiler.' dedi.

Olay sırasında kesinlikle alkollü olmadığını savunan N.D, aracının otomatik vites olması nedeniyle hangi vitesle seyir halinde olduğunu bilemediğini, araçla çok hızlı gitmediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

'Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Konak'tan İnciraltı'na doğru ilerlerken bir anda önüme bir şey çıktı ve hemen fren yaptım ama çarptım. Bir şeyin aracın arkasına düştüğünü gördüm. Ne olduğunu anlamadım. Yaşlı kadına çarptım ama genç kadına ben çarpmadım. Ona başka bir araç çarptı. Çarpmanın ardından olay yerine gelen ve genç kızın akrabası olduğunu düşündüğüm kişiye 'Kızınıza ben çarpmadım, bunu üç kez tekrarladım. Ben de şoka girmiştim. Genç kadına çarpan aracın kaçacağını düşünmediğimden plakasını almadım.'

Hayatını kaybeden Lütfiye Yurdaer'in başka bir araçtan kaçtığını, kendisine doğru geldiğini ileri süren sanık N.D, Ecem Haliloğlu'na çarpan aracın sürücüsünün araçtan inmeden kadına baktıktan sonra yoluna devam ettiğini anlattı.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Konak ilçesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda geçen yıl 10 Ağustos'ta, yolun karşısına geçmeye çalışan Lütfiye Yurdaer (60) ve düğününe 10 gün kalan yeğeni Ecem Haliloğlu (26), 06 DM 4333 plakalı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Müteahhitlik yaptığı öğrenilen sürücü N.D, olaydan 3 ay 3 gün sonra Ankara'da teslim olmuş, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA