Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü

İzmir Barosu Genel Sekreteri Erol: 'Çocuk işçiliğiyle ilgili önemli yasal düzenlemeler var ancak bunlar arasında ciddi dağınıklık olduğunu söylemek lazım'.

İzmir Barosu Genel Sekreteri ve Çocuk Hakları Merkezi Başkanı İlke Erol, 'Çocuk işçiliğiyle ilgili önemli yasal düzenlemeler var ancak bunlar arasında ciddi dağınıklık olduğunu söylemek lazım.' dedi.

Erol, 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü' nedeniyle İzmir Adliyesinde yaptığı açıklamada, dünyada halen 200 milyona yakın Türkiye'de ise 2 milyon civarında çocuk işçi bulunduğunu belirtti.

Çocuk işçiliğinin hem dünyada hem Türkiye'de kronikleşen bir insan hakları sorunu haline geldiğini ifade eden Erol, şöyle konuştu:

'Çocuk işçiliğiyle ilgili önemli yasal düzenlemeler var ancak bunlar arasında ciddi dağınıklık olduğunu söylemek lazım. Bu dağınıklık nedeniyle çocuk işçiler mevzuat girdabına sürükleniyor. Bu nedenlerle tek bir mevzuat ile çocuk işçilerin adaletli ve sağlıklı çalışma koşullarına acilen kavuşturulması önem taşımaktadır. Tarım işçisi olarak çalışan çocuk işçilerin kayıt altına alınması ve acil olarak çalışma şartlarını düzeltici ve haklarını sağlayıcı düzenlemelerin yapılması gerekiyor.'

Erol, tüm çaba ve yasal düzenlemelerin, çocuk işçiliğinin tamamen sonlandırması ortak amacı taşıdığına işaret etti.
Kaynak: AA