Çevre Bilinci Ve Geri Dönüşüm Eğitimi

Afyonkarahisar'da ilk, orta ve lise düzeyindeki 174 okulun öğrencilerine, atıkların toplanması ve geri dönüşümü konularında verilen eğitim seminerlerinin tamamlandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün onayladığı program çerçevesinde, 20 Mart ile 7 Haziran 2017 tarihleri arasında eğitimler verildiği anımsatıldı.

Seminerlerde öğrencilere Çevre Hizmetleri Birliği, Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi ve lisanslı Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisleri çevre mühendisleri tarafından ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ve atık pillerin doğaya verdiği zararlar anlatıldı.

Doğaya zararlı atıkların ayrı toplanması sonucunda hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu, böylece ülke ekonomisine de katkı sağlandığı öğrencilere aktarıldı.

Eğitim seminerlerinde 174 okulda 13 bin 277 öğrenciye ulaşıldı. Eğitimlerde çevre bilincinin erken yaşlarda oluşması ve öğrenciler vasıtasıyla ailelerine ulaşılması, böylece çevrenin korunması ve geri dönüşüme ilginin artırılması hedeflendi. Eğitimlerde öğrencilere bilgilendirici broşürler ve ÇEVKO Vakfı tarafından temin edilen eğitim dokümanları dağıtıldı.

2017-2018 eğitim öğretim döneminde ise Çevre Hizmetleri Birliğine üye diğer ilçe belediyelerindeki okullarda eğitim seminerleri düzenlenmesinin planlandığı bildirildi.

Kaynak: AA