Malatya'da Yetim Ve Öksüzlere İftar Verildi

Malatya’da, Ramazan ayı ve 10 Haziran Dünya Yetimler Günü münasebetiyle yetim ve öksüz çocuklara iftar verildi.

Malatya'da Yetim Ve Öksüzlere İftar Verildi
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi işbirliğinde, Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İHH Malatya Şubesi ile İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği katkılarıyla düzenlenen iftar programında protokol üyeleri çocuklarla yakından ilgilendi.

Yeşilyurt Belediyesi Beylerderesi Sosyal tesislerinde düzenlenen iftar programında bir konuşma yapan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, öksüz ve yetim çocuklarla bir arada olmaktan ve onlarla ilgilenmekten dolayı son derece mutlu olduklarını kaydetti.

Yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Malatya Büyükeşhir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Ramazan ayının paylaşma, kardeşlik ve barış ayı odluğunu hatırlatarak, programa destek veren derneklere teşekkür etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, iftar sofralarının kardeşliğe ve beraberliğe katkı sağladığını söyleyerek, Ramazan ayının ülkeye ve İslam coğrafyasına barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, programı tertipleyen belediyelere ve derneklere teşekkür ederek, Ortadoğu’da yaşanan savaşların son bulmasını diledi.

İftarların açılmasının ardından başta Çalık olmak üzere Belediye Başkanları ve Dernek Başkanları çocukların masalarına giderek onlarla yakından ilgilendiler. Çocuklarla fotoğraf da çekinen protokol üyeleri çocukların durumlarını sordular.

İftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Çolak, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya temsilcisi Mehmet Yel ile Malatya’daki yetim ve öksüz çocuklar katıldı.

Kaynak: İHA