BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması 'Merkez Kompozitte Ar-Ge Çalışmalarının Ticarileşmesini Hızlandıracak'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yenilikçi bir sanayi-üniversite işbirliği modeliyle kurulacak olan İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi (İKMAMM) Projesi’ne Kalkınma Bakanlığından onay geldi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, merkezin kompozitte Ar-Ge çalışmalarının ticarileşmesini hızlandıracağını söyledi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması 'Merkez Kompozitte Ar-Ge Çalışmalarının Ticarileşmesini Hızlandıracak'
Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu BTSO’nun vizyonuyla hazırlanan İKMAMM Projesi için Kalkınma Bakanlığından gelen onayla çalışmalar hızlandı. Yatırımların 2 yılda tamamlanmasıyla birlikte Bursa iş dünyası, bu merkezin imkanlarından faydalanabilecek. DOSAB’taki Bursa Teknoloji Koordinosyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) bünyesinde hayata geçecek merkez, kompozit sektöründe Bursa ve Türkiye’nin aldığı payı güçlendirecek. BUTEKOM tarafından özel sektör mantığı ile işletilecek olan merkezde kompozit malzeme teknolojileri alanında lisansüstü eğitim, temel araştırma, uygulamalı araştırma, ürün geliştirme, üretim ve ticarileştirme faaliyetleri gerçekleştirilecek. Merkez, disiplinli araştırmanın, öğrenmenin ve üretmenin sağlanacağı bir ekosistem oluşturacak.

"Entegre bir merkez olacak"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İKMAMM’ın otomotivden havacılık ve rüzgar enerjisine kadar birçok stratejik sektörde dönüşüm sağlayan, üretim, test, sertifikasyon ve eğitim faaliyetleri ile entegre edilmiş bir merkez olacağını söyledi.

Burkay, İKMAMM’ı sadece bir araştırma merkezi olarak değil, sektörü ‘ortak akıl’la buluşturan bir model olarak gördüklerini ifade etti.



"Ticarileşmiş Ar-Ge çalışması sayısını artıracak"

Burkay, İKMAMM’ın şirketlerin rekabet gücünü artıracağını, katma değeri yüksek üretime geçişi hızlandıracağını dile getirdi. İKMAMM’In Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezinin tamamlayıcısı olacağını da belirten Başkan İbrahim Burkay, “Merkezde kompozit malzeme üreten firmalarımız ile önemli projeler geliştirilecek. Mükemmeliyet merkezleri bir prototip üretim merkezi gibi çalışarak araştırma sonuçlarının ticarileştirilmesine öncülük edecek ve ticarileşmiş Ar-Ge çalışması sayısını artıracak. Bu sayede merkezimiz firmalarımızın katma değerli ürünleri üretmeleri noktasında tamamlayıcı bir kuruluş olarak işlev görecek” dedi.

Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezinin de bulunduğu kompleks, devlet desteği alan en büyük yatırım olma özelliğini koruyor.
Kaynak: İHA