Ramazanda Tarihi Lezzetlere Talep Arttı

Osmanlı'dan günümüze ulaşan Edirne lezzetlerine talep ramazanda arttı.

Edirneli şekerlemeciler tatlı ihtiyacına cevap verebilmek için fazladan mesai yapıyor.

Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, gazetecilere yaptığı açıklamada, saray mutfağının eşsiz tatlarının ramazan ayında da ilgiyle tüketildiğini söyledi. Meriç, ramazan ayında vatandaşların enerjik olabilmek için tarihten günümüze kadar ulaşan saray tatlarını tükettiğini anlattı.

Yoğun talep karşısında fazla mesai yaptıklarını belirten Meriç, 'Ramazan ayı çok bereketli bir ay olduğu için hem maddi hem manevi istifade ediyoruz. Öyle güzellikleri oluyor ki şu anda badem ezmesinin hazırlığını yapıyoruz ve açıkçası yetiştiremiyoruz. Ayda bir milyona yakın badem ezmesi yapıp Türkiye geneline dağıtıyoruz. Şunu söylemek isterim ki ramazan çok bereketli geçiyor. Hem badem ezmemiz hem kallavi kurabiyelerimiz kısacası tarihteki bütün lezzetlerimizi büyük bir aşkla gece gündüz çalışarak yetiştirmeye çalışıyoruz' diye konuştu.

Şerbetli ve ağır tatlılardan ziyade hafif tatlıların daha çok tüketildiğini aktaran Meriç, şöyle devam etti:

'İnsan oruçlu olduğu zaman tatlıya daha fazla ihtiyaç duyuyor. Biz de Osmanlı'dan gelen bu geleneğimizi yüz yıllardan beri devam ettiriyoruz. Mesela badem ezmesinin insana çok huzur vermesi ve sahurda yenmesi, kallavi yine öyle unu, tuzu ve yağının olmayışı tercih sebebi. Kısacası hem sıhhatli hem afiyetli bir şekilde ramazanı sürdürüyoruz. Ramazanda büyük bir talep var. Bunu yetiştirmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Hatta bir ekibimiz sahurda başlıyor bir ekibimiz sahurdan sonra geliyor. Yani başka türlü yetişmesi mümkün değil. Çünkü biz el emeği göz nuruyla çalışıyoruz.'

Kaynak: AA