Van Büyükşehir Belediyesinden Çevre Bilinci Eğitimi

Van Büyükşehir Belediyesi, ilkokul çağındaki çocukların çevre bilincini geliştirmek amacıyla eğitim çalışmaları düzenledi.

Van Büyükşehir Belediyesinden Çevre Bilinci Eğitimi
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, ilkokul çağındaki öğrencilere çevre bilincini aşılamak ve çevreye olan duyarlılıklarını arttırmak için eğitim programları gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğüne bağlı eğitmenler tarafından Namık Kemal ve Özgün Coşkun Haydaroğlu ilköğretim okullarında 1 ve 2. sınıf öğrencilerine "Çevre Bilinci Eğitimi" verildi.

Yaklaşık 400 öğrencinin faydalandığı eğitim çalışmasında çocuklara çevre ve insan sağlığının önemini anlatan çizgi film animasyonları ve çeşitli slayt gösterilerinin yer aldığı sunumlar da yapıldı.

Eğitmenler, ‘Atıkların Geri Dönüşümü ve Atık Pil Toplama Projesi’ kapsamında okullara geri dönüşüm kutuları yerleştirdi. Yerleştirilen geri dönüşüm kutularının kullanımı konusunda da öğrencilere bilgiler verildi.

Büyükşehir Belediyesinin ilkokul çağındaki çocuklara yönelik çevre bilinci eğitim çalışmalarının 2017-2018 eğitim öğretim yılında içeriği zenginleştirilerek devam edeceği kaydedildi.
Kaynak: İHA