Vali Işın Açıklaması 'Vatanımızı Alçaklara Çiğnettirmeyeceğiz'

Ağrı Valisi Musa Işın, “Vatanımızı alçaklara çiğnettirmeyeceğiz. FETÖ, DAEŞ, PKK bunların tümü Müslümanların tümüne ve milletimize düşmandır. Bunu böyle bilin, bunların hepsi dış mihrakların ülkemizi çökertmek için kullandığı taşeron örgütlerdir” dedi.

Vali Işın Açıklaması 'Vatanımızı Alçaklara Çiğnettirmeyeceğiz'
Kültür ve Kongre Merkezi’nde şehit yakınları ve gaziler için verilen iftar yemeğine, Ağrı Valisi Musa Işın, İl Jandarma Komutanı Coşkun Sel, Tugay Komutanı Ahmet Ömercikli, İl Emniyet Müdürü Kenan Coşkun, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Şafii Erim, Kurum Amirleri, şehit ve gazi yakınları katıldı.

İftar yemeğinden sonra konuşan Musa Işın, şehit ve gazi yakınlarını ellerinden geldiği kadarıyla yalnız bırakmamaya çalıştıklarını söyledi.

Işın, şehit ve gazi anne ve babalarının evlatlarını bu vatan için feda ettiklerini anlattı. Dün Şırnak’ın Uludere ilçesinde şehit olan 13 asker hakkında da konuşan Işın, “Şırnak’ta 13 kahraman askerimizi rahmetle yad ediyoruz, makamları cennet olsun. Allah onları ve tüm şehitlerimizi Peygamber Efendimizin komşusu eylesin. Memleketimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

“Geçmişten beri ülke olarak şehit verdiklerini ve vatanımız varsa bizde var oluruz” diyen Işın, “Biz bayrağımızı bu alçaklara indirtmeyeceğiz, ezanımızı susturtmayacağız. Biz canımızın ve kanımızın son damlasına kadar bu hainlerle mücadele etmeye devam edeceğiz. Bir canımız var vatanımıza feda olsun. Allah şahadeti hepimize nasip eylesin, önemli olan güzel yaşamak ve güzel ölmektir. Ölümlerin en güzeli şehit olmaktır. 10 yıl önce veya sonra ölmek fark etmez. Önemli olan iyi yaşamak ve iyi bir şekilde ölmektir. Bakın 15 Temmuz ihanet darbesini yapanların bir kısmı o gece kahraman milletimiz sayesinde imha edildi. Aileleri utancından onların cesetlerini alamadılar. Vatandaşlarımız onları mezarlıklarına götürtmedi. İşte onlarda öldü, bizim çocuklarımızın da şahadeti ölümdür, onlar utancından cesetlerini alamadılar, birisi de anne ve babaları kahramanca ve başları dik alnı açık bir şekilde milletimiz içerisinde dimdik yürümektedirler. Allah o şahadeti herkesi nasip eylesin” şeklinde konuştu.

İslam dinine göre şehitlerin ölmediğini belirten Işın, “Şehitlerin cesedi çürümez, yıkanmaz. Var oldukları şekilde şehit oldukları şekilde gömülürler. Cenabı hak sadece şehitlere bu mertebeyi vermiştir. Biz namusumuz, bayrağımız ve mukaddesatımız için ölüme göze alan bir milletiz. Biz bunu yapmak zorundayız, aksi takdirde, hepten kaybedeceğiz. Biz vatanımız, bayrağımız ve dinimiz için çarpışmaya ve canımızı seve seve vermeye hazırız. Allah’ta zaten dini, namusu ve vatanı için ölenleri en iyi ölüm olarak şereflendirip ve müjdelemiştir” diye konuştu.

PKK terör örgütünü 32 yıldır dış mihrakların kullandığı, bunları Kürtlerle bağdaştırmanın yanlış olduğunu ve Kürt, Türk demeden tüm Müslümanların canını acıttığını ifade eden Işın, “IŞİD Müslümanları öldürüyor, bizden değil, dinsiz, İslam’ı tanımayan bir terör örgütüdür. Aynı şekilde PKK’da Kürt değil, cani, terörist bir örgüttür. Biz bunlara karşı canımızı seve seve feda etmeye hazırız ve vatanımızı alçaklara çiğnettirmeyeceğiz. FETÖ, DAEŞ, PKK bunların tümü Müslümanların tümüne ve milletimize düşmandır. Bunu böyle bilin, bunların hepsi dış mihrakların ülkemizi çökertmek için kullandığı taşeron örgütlerdir. Çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirelim. Vatanımızı, dinimizi, bayrağımızı dinimizi sevdirmek için gayret göstereceğiz. Bu hainlere asla ve asla pabuç bırakmayacağız. Son nefesimize kadar bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmasından sonra Musa Işın ve eşi Tuba Işın, Tugay Komutanı ile birlikte şehit ve gazi yakınlarıyla tek tek ilgilenip sohbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Kaynak: İHA