Vali Gül KÖYDES Toplantısına Katıldı

Sivas Valisi Davut Gül, Kırsal Altyapıyı Destekleme Projesi (KÖYDES) toplantısına katıldı.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 2017 yılı haziran ayı KÖYDES toplantısı Sivas İl Özel İdaresi Encümen Salonunda, Vali Gül başkanlığında yapıldı.

Gül, toplantıda yaptığı konuşmada, KÖYDES kapsamında il genelinde yapılacak çalışmaları değerlendirdikleri belirterek, Türkiye genelinde olduğu gibi Sivas'ta da alt yapı alanında yoğun bir çalışma olduğunu aktardı. 2017 yılı KÖYDES ödeneğinin artığını ve bu çerçevede iş sayısının yükseldiğine dikkati çeken Vali Gül, işlerin zamanında ve kaliteli yapılabilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Alt yapı çalışmaları kapsamında köylerden parke taşı talebinin yoğun olduğunu belirten Gül, İl Özel İdaresi ve KÖYDES kapsamında 1 milyon 700 bin metrekarenin üzerinde parke taşı dağıtılacağını kaydetti.

Sıcak asfalt çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Gül, bu konuda bir planlama yapıldığını belirterek, 'Küçük değil önümüzü görebileceğimiz projeler olması gerekiyor, 3 yıllık projelerimiz olacak. Önümüzdeki günlerde hazırladığımız plan netlik kazanacak. Sivas köy yolları sıcak asfalta kavuşacak. Sahada hizmet veren Sivas İl Özel İdaresinin tüm personellerine teşekkür ediyorum.' dedi.

Toplantıya Vali Yardımcıları Sezgin Üçüncü, Zihni Yıldızhan, Yeli Yıldızhan, Can Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, ilçe kaymakamları ile İl Özel İdaresinin bazı birim müdürleri katıldı.

Kaynak: AA