Milletlerarası Anlaşmalar

Türkiye ile Kenya, Ekvator ve KKTC arasında imzalanan anlaşmalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye'nin Kenya, Ekvator ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile imzaladığı anlaşmalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Türkiye ile Kenya arasında 8 Haziran 2014'te Ankara'da imzalanan yatırımların karşılıklı teşviki ve korunmasına ilişkin anlaşma, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin artırılmasını içeriyor.

Türkiye ile Ekvator arasında turizm alanında iş birliğine ilişkin imzalanan anlaşmayla da iki ülke ekonomisinin güçlendirilmesinin yanı sıra Türk ve Ekvator halkı arasında dostane ilişkilerin artırılması amaçlanıyor.

Ankara'da 15 Mart 2012'de imzalanan anlaşmaya göre, taraflar, iki ülke halkı arasında turizm alanında ilişkileri güçlendirmek ve geliştirmek için gerekli bütün tedbirleri alacak.

Türkiye ile KKTC arasında 2 Mart 2016'da su temini ve yönetimine ilişkin hükümetler arasında imzalanan anlaşma da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anlaşmaya göre, Türkiye'den KKTC'ye gidecek suyun, gerektiğinde mevcut kaynaklarla desteklenerek, KKTC sınırlarındaki işletimi, dağıtımı, kullanılan suyun toplanması, arıtılması ve zirai maksatla kullanılması dahil bir bütün halinde yönetimi konusunda belirtilen hususlarda mutabık kalındı.
Kaynak: AA