Kocası İle İlişki Yaşayan Kadını Öldüren Sanık İçin Rapor Bekleniyor

İzmir’in Buca ilçesinde, kocası ile ilişki yaşadığı ileri sürdüğü kadını boğazını keserek öldüren kişinin yargılanmasına devam edilirken, bir önceki duruşmada sanık Anıl T.’nin akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair hastane raporu için yazılan müzekkereye cevap gelmediği için duruşma yine ertelendi.

2016 Mayıs ayında Buca ilçesi Kooperatif Mahallesinde meydana gelen olayda, 31 yaşındaki Anıl T., iddialara göre kocasıyla ilişki yaşamakla suçladığı komşusu 33 yaşındaki Memnune C.’yi, ziyarete gittiği ablasının evinde 15 yaşındaki kızı A.C.’nin gözleri önünde boğazını keserek öldürdü. Annesini kanlar içerisinde gören A.C., çığlık atarak yardım isterken, katil zanlısı Anıl T. polis tarafından yakalandı. Anıl T. polisteki ilk ifadesinde, "Memnune C. kocamla bir kere kaçtı. Kendisine bir kere şans verdim. Uyarıma rağmen görüşmeye devam edince onu öldürdüm" diyerek suçunu kabul etmişti.

Hastaneye gidemedi duruşma ertelendi

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde 5. celsesi görülen duruşmaya tutuklu yargılanan sanık Anıl T., ölen Memnune C.’nin yakınları tarafların avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı.

Mahkeme başkanı, bir önceki duruşmada sanık Anıl T.’nin akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair hastane raporu için yazılan müzekkereye cevap gelmediğini okudu. Sanıktan sorulması üzerine sanık Anıl T., "Beni halen rapor için Manisa’ya götürmediler" dedi.

Savcı ise sanığın yeniden rapor alınmak üzere Manisa Ruh ve Hastalıklar Hastanesine sevkinin sağlanması, sanığa atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suç için öngörülen ceza miktarı dikkate alınarak sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Sanık Anıl T. tahliyesini talep etti. Sanık avukatları, sanığın tutukluluk hali konusunun mahkemenin takdirine bırakırken, eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın geciktirilmeksizin Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gönderilmesini, tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA