KMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni

Törende fakültenin hemşirelik bölümü mezunları diplomalarını aldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinden mezun olarak hemşirelik mesleğine adım atanlar törenle diplomalarını aldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Şahin, hemşirelik bölümünün kuruluşunun yirmi birinci yılında 18. dönem mezunlarını vermesinin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Konuşmasında mezun öğrencilere seslenen Şahin şunları dile getirdi:

“Sağlık ordusunun taze neferleri sevgili mezunlarımız. Dört yıllık maratonun bugün sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Artık uçma vaktiniz geldi. Bundan sonra Türkiye’nin dört bir yanına dağılacaksınız ve hastaların sizin elinizden şifa bulacağı, sağlamların sağlıklarını muhafaza edeceği kutsal bir meslek icra edeceksiniz. Yurdumuzun en ücra köşelerinde hastalık iniltilerini dindirecek, sağlık neşesini coşturacak, biricik vatanımızı huzurla yaşanır toprak olarak ilelebet devam ettireceksiniz. Sizlerden KMÜ’lü olma kimliğinizi onur duyarak taşımanızı istiyorum. Hepinizi gönülden tebrik ediyor, huzurlu bir hayat diliyorum. Bahtınız açık olsun.'

Bölüm birincisi Nazım Yılmaz da mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, hemşirelik mesleğine adım atmanın gururunu yaşadığını ifade ederek, hocalarına teşekkür etti.

Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Kaynak: AA