Gümüşhane'de Trafik Denetimleri

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü kentte yapılan denetimlerde yılın ilk 5 ayında bin 323 araca cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yürütülen faaliyetlerde, genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, terör örgütlerinin muhtemel eylemlerinin önlenmesi, taşınması ve bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı madde ve eşyanın ele geçirilmesi amacıyla il merkezi ve ilçelerde uygulamalar yapıldığı hatırlatıldı.

Uygulamalarda 81 şahsın görevliler tarafından yakalanarak adli mercilere teslim edildiği bilgisine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

'Trafik ile ilgili olarak şehir içi toplu taşım araçlarında ve servislerde sürücülük yapan şoförlere trafik kuralları, öfke kontrolü ve iletişim konularında eğitim verilmiş, ayrıca uygulama noktalarında ve sürücülerin yoğun olarak bulunabileceği yerlerde Trafikte seyir kuralları ile ilgili olarak 257 sürücüye eğitim verilmiş ve çeşitli broşürler dağıtılmıştır. Bunun sonucu olarak da ilimizde bir önceki yıla göre ilk beş ayda yaralamalı trafik kazalarında yüzde 16’lık yaralı sayısında ise yüzde 21’lik azalma olmuştur. Toplum destekli polislik olarak yapılan çalışmalar kapsamında bin 878 kişi ile görüşülmüş, terör, trafik, dolandırıcılık ve sahte para konuları ile ilgili 14 bin 901 broşür dağıtılmıştır.'

Kaynak: AA