Edremit Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Edremit Devlet Hastanesi’nin ek binasında hazırlanan 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi, protokol mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Edremit Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi Açıldı
Sağlık Bakanlığı’nın 2023 hedefleri doğrultusunda, hastanelerde Palyatif Bakım Merkezlerinin kurulması ve yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında, Edremit Devlet Hastanesi Ek Binası’nda Palyatif Bakım Merkezi oluşturuldu. Bazı hastaların, yakınlarıyla birlikte daha rahat bir ortamda bakılmaları sağlanacak olan,10 yataklı, modern şartlara sahip Palyatif Bakım Merkezi’nin açılış törenine Kaymakam Ali Sırmalı, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Yeşilbaş, Edremit Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fikret Şahin, siyasi partilerin başkanları ve sağlık personeli katıldı.

1 uzman hekim, 6 deneyimli hemşire ve destek elemanlarıyla hizmet veren Palyatif Bakım Merkezi’nin açılış kurdelesi, hayırsever bağışçılarla birlikte protokol mensupları tarafından kesildi. Katılımcılar, daha sonra bakım merkezinin odalarını gezerek yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Ali Sırmalı, “Bu bakım merkezimizin yapılmasında, açılmasında emeği olan başta başhekimimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemiz, kış nüfusu 145 bin, yaz nüfusu da 1 milyonun üzerinde olan bir ilçemizdir. Bu tür sağlık birimlerinin açılması, ilçemizde sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, ilçemiz için büyük önem arz etmektedir. Bizler, sağlık birimlerinin artırılması için çaba sarf etmekteyiz. Özellikle, yeni devlet hastanemizin yapılması için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Amacımız, yerleşik halkımız ve yaz döneminde gelen misafirlerimize daha iyi sağlık hizmetleri verebilmektir. Fedakarca çalışan tüm sağlık personelimize teşekkür ediyor, bakım merkezimizin de hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Yeşilbaş ise, “Palyatif bakım ise, yaşamı tehdit eden hastalıkların seyrinde ortaya çıkan, en başta ağrı olmak üzere, hareket kısıtlılığı, beslenme zorlukları, iletişim kısıtlılığı gibi sorunların, hastalığın tedavisinden bağımsız olarak, hastanın ve yakınlarının daha rahat hayat sürmesine yönelik bakım süreçlerini kapsar. Hastaya olduğu kadar, hasta yakınlarına da hizmet etme amacı güden Palyatif Bakım Merkezleri, hastaların yaşam kalitesini azaltan etkenlerle mücadele ederken, hastasının daha huzurlu olduğunu gören yakınlarını da mutlu etmektedir. Modern tıbbın sınırlarının zorlandığı çağımızda, hala çözülemeyen sorunlarımız mevcuttur. Çözemediğimiz sorunlarla savaşan hastalara, destek olmak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek, sağlık meslek çalışanlarının en önemli görevidir. Bakanlığımızın 2023 hedefleri içinde, yurt çapında Palyatif Bakım Merkezlerinin kurulması ve yaygınlaştırılması ve deneyimli personel ile palyatif bakım hizmetlerinin verilmesi mevcuttur. Bu hedefler doğrultusunda Edremit Devlet Hastanesi ek binası giriş katında, 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi’nin açılışını yapıyoruz. Bir uzman hekim, 6 deneyimli hemşire ve destek elemanlar ile hem Edremit’e, hem de körfez bölgesine hizmet vermeyi amaçlamaktayız. ‘Yanı başınızdayız, yalnız değilsiniz’ sloganı ile hizmete başlayan merkezimizin, halkımıza sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederiz. Yarından itibaren de hasta almaya başlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA