AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan Açıklaması

'Şehit Yarbay Songül Yakut'un cenazesinde milletimizin şehitlerine ne kadar sahip çıktığını, bu mücadelede toprakları için hayatını ortaya koyan şehitlerimize ne kadar değer verdiğini görmüş olduk'.

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, 'Şehit Yarbay Songül Yakut'un cenazesinde milletimizin şehitlerine ne kadar sahip çıktığını, bu mücadelede toprakları için hayatını ortaya koyan şehitlerimize ne kadar değer verdiğini görmüş olduk.' dedi.

Kan, AA muhabirine, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 12 silah arkadaşıyla şehit olan, Türkiye'nin ilk kadın Jandarma Karakol Komutanı Yarbay Songül Yakut'un Malatya'daki ailesini ziyaretinin ardından açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile şehidin cenaze töreni için Malatya'ya gittiklerini ve Yakut ailesini ziyaret ettiklerini söyleyen Kan, ailenin metaneti karşısında hayranlık duyduklarını ifade etti. Kan, 'Bir yandan da annemizin üzüntüsü içimizi yaktı. Allah rahmet eylesin. Anne, eşini kaybetmiş. Tek başına çok güzel evlatlar yetiştirmiş.' dedi.

Jandarmada görevli kadın askerlerin de silah arkadaşlarını ebediyete uğurlamak için orada olduğunu aktaran Kan, 'Çok büyük bir kalabalıktı. Milletimizin şehitlerine ne kadar sahip çıktığını, bu mücadelede toprakları için hayatını ortaya koyan şehitlerimize ne kadar değer verdiğini görmüş olduk. Ayrıca kadın şehidimiz olması hem yüreğimizi daha da dağladı hem daha da gururlandırdı. Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine hayırlı uzun ömür ve metanet versin. Milletimizin başı sağ olsun.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA