15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanından Darbe Sanıklarına Kıyafet Tepkisi

İstanbul’daki darbe davasında sanıkların şık giyimine tepki gösteren 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, “Bunların kılık kıyafetlerine müdahale için yasa gerekiyorsa yapılmalı. Bunlar o gece bize silahlarımızla ateş eden hainlerdi. Bakımlı damat adayı olarak karşımıza çıkarmayın bu hainleri” dedi.

15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanından Darbe Sanıklarına Kıyafet Tepkisi
"Yurtta Sulh Konseyi’’ İstanbul yapılanmasını da kapsayan İstanbul’daki darbe ana davasının görülmesine Silivri’de devam ediliyor. Silivri Cezaevine gelerek duruşmayı takip eden 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, duruşma çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Ben yaptım, ama niye yaptım dercesine aklımızla alay ediyorlar”

İki gündür yargılamaları takip ettiğini dile getiren 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, “Her şey çıplaklığı ile ortada olduğu halde, ‘Ben yaptım, ama niye yaptım’ dercesine aklımızla alay ediyorlar. Bu darbe değil, terördü diyorlar. Sıkıyönetim vardı. Hiyerarşik olsaydı uygun olurdu diyorlar. Adamlar halen biz ayaktayız darbe yapabiliriz umudundalar. Onu da nasıl yaparsak olur. Hiyerarşik yaparsak olur, hiyerarşik yaparsak olur diyorlar. Daha önceki darbeleri kutsuyor ve özlüyorlar. Darbe girişimlerinin olmaması için kesinlikle idamın gelmesi gerekir” dedi.



“Bakımlı damat adayı olarak karşımıza çıkarmayın bu hainleri”

Sanıkların adeta damat adayı gibi giyindiklerine dikkat çeken Bulut, sanıklara yönelik bir kılık kıyafet kanunun yapılması gerektiğini belirtti.

“Bu insanların bu kadar rahat bir şekilde hakimlerin karşısına geçmesi de bizi üzüyor” diyen 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut, “Bunların en azından kılık kıyafetlerine müdahale için yasa gerekiyorsa yapılmalı. Neredeyse mahkeme başkanı ile sanıkları karşılaştıracağız. O derece entel giyimliler. Oysa bunlar o gece bize silahlarımızla bir ateş eden hainlerdi. Aynı adam gelip bize caka satıyor. Aklımızla oynuyor. En azından bu geniş manevra alanlarını kapatmalıyız. 14’ünde yasa değişti diyor hain darbeci general. Sanki 1 günde planlanmış. Diğer generalde toplantılara katıldım ama darbe girişimi değildi terör operasyonuydu. Onun için katıldım diyor. En azından bu yalan söyleyecekleri alanların daraltılması için, suçluluk psikolojisinin olması için kılık kıyafet kanununa el atılmalı. Bakımlı damat adayı olarak karşımıza çıkarmayın bu hainleri” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA