Vali Köşger'den 'Bingöl Öğrenme Şenlikleri' Daveti

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşları İl Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek 'Bingöl Öğrenme Şenlikleri' etkinliğine davet etti.

Vali Köşger, yaptığı yazılı açıklamada, öğrenme şenliği ile hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bireylerde kendilerini geliştirme konusunda merak ve istek uyandırarak, öğrenmenin eğlenceli yönünün fark edilmesini ve bireylerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla şenlik havasında etkinlik gerçekleştirileceğini aktaran Vali Köşger, şunları kaydetti:

'Öğrenme şenliğinin ilimizde düzenlenmesi, ilimizin entelektüel seviyesini yükseltecek ve ilimizi çeşitli gruplar nezdinde cazibe merkezi haline getirecektir. Bilgi, deneyim, kişisel deneme, oyunlar ve yaparak öğrenme şeklinde yoğun bir öğrenme ortamı hazırlamamızı sağlayacaktır. Ayrıca, ortak çalışma kültürümüzü teşvik edecek Öğrenme Şenlikleri, ilimizdeki tüm kamu, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları ve firmalar arasında işbirliği ve koordinasyonu da artıracaktır.'

Köşger, 13 Mayıs Cumartesi günü valilik bünyesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde birçok kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenecek şenliğe bütün vatandaşları davet etti.

Kaynak: AA