Tabloyla Gizlenen Uyuşturucuya İddianame

Bakırköy'de kaldıkları evde, tabloyla kapatılan duvar ile çeşitli yerlere gizlenmiş toplam 45 kilogram uyuşturucu bulunan 2 kişi hakkında 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy'de kaldıkları evde, tabloyla kapatılan duvar ile çeşitli yerlere gizlenmiş toplam 45 kilogram uyuşturucu bulunan 2 kişi hakkında 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 20 Mart 2017'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğüne, 'Vanlı dayı' lakaplı şüpheli L.Y'nin talimatları doğrultusunda hareket eden T.D'nin Bakırköy'deki evinde uyuşturucu bulundurduğu yönünde ihbar yapıldığı belirtildi.

Bunun üzerine adreste arama yapan polis ekiplerinin, şüphelilerden L.Y'nin ifadeleri üzerine dolapta ve salondaki çekyatın altında 16 şeffaf poşet içerisinde toplam 17 kilogram 700 gram eroin bulunduğu dile getirilen iddianamede, arama işlemleri sırasında kapı girişinin üst kısmında alçı panodan yapılan bir bölüm tespit edildiği aktarıldı.

Buradaki tablo kaldırıldığında altında dikdörtgen şeklinde bir kısmı kırık ayrı bir bölüm görüldüğü vurgulanan iddianamede, burada da poşete sarılı 26 kilogram 900 gram kokain bulunduğu kaydedildi.

Operasyon kapsamında toplam 45 kilogram eroin ve kokain ile 2 hassas terazi, uyuşturucuyu karıştırmakta kullanılan mikser ele geçirildiği anlatılan iddianamede, şüpheli L.Y'nin ifadesinde yakalanan uyuşturucuyla yeğeni T.D'nin hiçbir alakasının olmadığını, uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu söylediği belirtildi.

İddianamede, tutuklu şüpheliler T.D. ve L.Y. hakkında ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 15 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası isteniyor.

İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Kaynak: AA