Sivil Havacılık Yüksekokulu'na Bina Tahsisi

Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun kurulma çalışmaları aşamasında, hayırsever bir vatandaş okul için 2 katlı ve 16 derslikli bina bağışladı.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı'nın makamında bir araya gelen Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ile hayırsever Erdem Uysal protokol imzalayarak, 4 bin 180 metrekarelik alandaki 2 katlı binayı Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu için bağışladı.

Gelecek yıl eğitim-öğretime başlanacak 4 yıllık yüksekokul, hayırsever emekli öğretmen Erdem Uysal'ın bağışladığı 16 derslikli bina ile yer sorunundan kurtuldu.

Hayırsever Uysal'ın, kırsal Güre Mahallesinde bağışladığı 4 bin 180 metrekarelik alandaki 2 katlı bina ile ilgili protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Hayırsever Uysal, imza töreninde yaptığı açıklamada binayı normal bir okul için aslında inşa ettirdiğini, Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulunun kurulacağını öğrenince binayı üniversiteye bağışlama kararı aldığını söyledi.

Sırmalı ise, ilçede 2 yüksek okul bulunduğunu bunun yanına da 4 yıllık Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun eklendiğini belirtti.

Hedeflerinin ileride bölgeye bir üniversite kazandırmak olduğunu ifade eden Sırmalı, 'Önümüzdeki yıllarda amacımız 1 yüksek okul daha açtırmak ve sonrasında üniversiteye kavuşmak. Hayırseverlerimizin desteğiyle güzel işler yapılıyor. Okul binasını üniversitemize bağışlayan hayırsever Erdem beye çok teşekkür ediyoruz.' dedi.

Özdemir de, hayırsever Uysal'a teşekkür etti ve tören sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA