'Köy Orkestrası' Muş'a Döndü

Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'nde sahne alan öğrenciler, Muş'a döndü.

Muş'un Varto ilçesinde taşımalı eğitim veren köy okulundaki yetenekli öğrencilerden oluşturulan ve uluslararası festivalde sahne alan öğrenciler, Muş Havalimanı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Yetkiner tarafından karşılandı.

Öğrencilerin 3 yıllık emeklerinin karşılığını aldığını vurgulayan Yetkiner, 'Birçok çocuğumuz ilk defa İstanbul'u ve Çanakkale'yi gördü. Üzerlerinde büyükşehirleri görmenin heyecanı vardı. Böyle bir hayal dünyasına gittiler. Büyük şehri görmenin sevinci ile buradaki imkansızlıkları görünce bir burukluk yaşadılar.' diye konuştu.

Varto'nun eskiden beri hem aydın hem de entelektüel bir ilçe olduğunu hatırlatan Yenkiner, şöyle devam etti:

'Şiddeti kutsamayan reddeden bir yer Varto. Okuma ile kendisini dünyada tanıtan bir yerdi. Son 20 yılda Varto'da gelişen kan üzerinde yapılan siyaset Varto'nun adını olumsuzlaştırdı. Biz de kaymakamımızla bu kirli siyaseti ortadan kaldırabilmenin yolu ve yöntemi üzerinde çalıştık. Müzikle, eğitimle şiddetin üzerini örtüp, onu toprağa gömmek için bu tür etkinlikleri düzenlemeye çalıştık ve başardık. İnşallah bundan sonra eğitimiyle ve sosyal aktiviteleriyle ilçemizin adını dünyaya duyuracağız.'

Hamurpert Ortaokulu müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu ise 'Hayırseverlerden temin ettiğimiz enstrümanlarla kurduğumuz orkestra, İstanbul'da, Çanakkale'de ve gittiğimiz her yerde yoğun ilgi gördü. Keyifli ve zevkli bir gezi geçirdik. Biz destek veren herkese teşekkür ederiz.' dedi.

Öğrenciler de festivale katılmaktan, İstanbul ve Çanakkale'yi görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kaynak: AA