Kılıçdaroğlu: Atatürk'e hakaret edenlere insan demeyeceğim

Bir televizyon programında Atatürk hakkındaki hakarete tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bunu içine sindiremediğini belirterek, "Bunu yapanlara asla ve asla insandır diyemeyeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu: Atatürk'e hakaret edenlere insan demeyeceğim
Kılıçdaroğlu: Atatürk'e hakaret edenlere insan demeyeceğim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"NASIL YARATIKLAR BUNLAR..."

Düşmanlarının bile önünde saygı ile eğildiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bazı televizyon kanalarında yapılan haksız uygulamayı, çirkefliği içime sindiremiyorum. Nasıl bir anlayıştır ki, derin tarih diye başladıkları, derinliği kafalarının derinliğinden kaynaklanan, onursuz insanların çıkıp Atatürk'ü, Afet İnan'ı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesini karalamalarını içime sindiremiyorum. Bunu yapanlara asla ve asla insandır diyemeyeceğim. Bunlar insan değil. Hain sözü bile hafif bunlar için. Hain desem hain değil, insan bile değil. İnsan, onuru ve şerefiyle insandır. Onur ve şereften yoksun olanlara insan denemez. Oturmuş televizyon kanallarının başına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Afet İnan'ı, annesini kötülüyorlar. Allah'a havale etmenin dışında ne söylenebilir. Nasıl yaratıklar, nasıl insanlar bunlar. Allah’a havale etmenin dışında ne söylenebilir.

"ONURUNU, ŞEREFİNİ SATANA HAKİM DENMEZ"

İnsanlar sandığa gittiler. Oylarını kullandılar, hayır çıktığını görünce YSK'daki çete bütün millete kumpas kurdu. Ben onlara çete dedim diye suç duyurusunda bulunmuşlar. Kim olursanız olun, bunun hesabını soracağım. Hukuka uymayan, kanunlara uymayan bir hakim olmaz. Kim olursanız olun, nereden gelirseniz gelin, yetkiniz ne olursa olsun bunun hesabını size soracağım. Kendisini TBMM'nin üstünde gören kişiye hakim denmez, onurlarını satan hakime hakim denmez. Şerefini satan insana hakim denmez. Kanunun açık hükmünü çiğneyeceksiniz ve biz ses çıkarmayacağız. Gerdan kıracaksınız, iki büklüm eğileceksiniz. İki büklüm eğilen adama hakim denmez, onursuz adam denir."