İzmir'de 310 Koruyucu Aile Var

İzmir Barosu ev sahipliğinde yapılan ’Çocuk Hakları Bağlamında Koruyucu Aile Sistemi’ panelinde konuşan İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, "İzmir’de şu anda toplam 346 çocuğumuz koruyucu aile yanında bakılıyor. Yine toplam 310 koruyucu ailemiz var" dedi.

İzmir'de 310 Koruyucu Aile Var
İzmir Barosu ve İzmir Koruyucu Aile Derneği tarafından düzenlenen Çocuk Hakları Bağlamında Koruyucu Aile Sistemi Paneli İzmir Barosu ev sahipliğinde yapıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Avukat Aydın Özcan, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezinin özellikle son yıllarda çok büyük bir çalışma içinde olduğunu belirterek, daha önce çalışmalarını baro binasında sürdüren merkez için yakın zamanda İzmir Adliyesinde bir başvuru birimi oluşturulduğunu ifade etti.

Bu başvuru biriminde bu alanda eğitim almış gönüllü avukatların bulunduğunu ve ihtiyaç sahibi çocuklara her türlü hukuki desteğin uzmanlar eşliğinde verildiğini belirten Baro Başkanı Aydın Özcan, İzmir Barosunun bunun dışında konuyla ilgili akademik çalışmalar da yaptığını söyledi.

Avukat Aydın Özcan, "Amacımız, İzmir Barosu olarak bu çalışmalar sonucu ortaya çıkan fikirlerden de yararlanarak ihtiyaç sahibi çocuklarımıza ilişkin ne yapabiliriz tespit etmek. İzmir’deki bu konuda çalışan sivil toplum kuruluşları, gönüllü meslektaşlarımız ile el ele vererek hep birlikte bir umut ışığı olabilirsek büyük mutluluk duyacağımızı ifade ediyorum” şeklinde tamamladı.

İzmir’de 310 koruyucu aile var

İlk konuşmayı yapan İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay ise şöyle konuştu:

"“Kamusal ya da özel, sosyal yardım kuruluşları mahkemeler, idari makamlar veya yasama organları tarafından yapılan ve çocukları ilgilendiren bütün faaliyetlerde çocuğun yüksek yararı temel bakış açısıdır. İzmir’de şu anda toplam 346 çocuğumuz koruyucu aile yanında bakılıyor. Yine toplam 310 koruyucu ailemiz var. Son üç ay içerisinde başvurusunu yapmış ve sırasını bekleyen altı tane ailemizin koruyucu aile olmak üzere işlemleri devam ediyor” dedi.

’Çocuğumuzun ruhunun iyiliği’ başlıklı bir sunum gerçekleştiren Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. M. Oytun Hastürk, sunumunda, ’çocuk ruhsal süreçleri nasıldır?’ gibi konuları anlattı. Ruhsal açıdan hangi sorun olursa olsun aile ile başladığını ve genelde o sorunun aile ile sonlandığını belirten Hastürk, "Eğer siz aileye ulaşabildiğiniz takdirde ve doğru şekilde tedavi ve yönlendirme yapabildiğiniz takdirde çocuğun tedavisinde başarılı oluyorsunuz. Korunmaya ihtiyacı olan tüm çocukların bir aile yanında hayata hazırlanmasını önemsiyorum” dedi.

Son sunumu gerçekleştiren İzmir Koruyucu Aile Derneği Başkanı Gülsün Erdinç de, deneyimlerinden bahsederek, "Ebeveyni olma hakkı her çocuğa verilmelidir. Sevgiyle aşılamayan hiçbir problem yoktur. Saldırganlık ve şiddet gibi davranışlar dışarıdan öğrenilen davranışlardır. Çocuklarımıza sevgiyle yaklaşırsak sevgi alabiliyoruz" şeklinde konuştu.

Panele, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü (ASPIM) İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Psikyatrisi Uzmanı Dr. M. Oytun Hastürk, Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan ve İzmir Koruyucu Aile Derneği Başkanı Gülsün Erdinç konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: İHA