İnegöllü Mobilyacılardan Kavşak Tepkisi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, mobilyacı esnafı, Avarlar kavşağı inşaatının bitmemesine tepki gösterdi.

İnegöllü Mobilyacılardan Kavşak Tepkisi
Kavşak yanında bir araya gelen mobilyacılar, Bursa-Ankara Avarlar kavşağının alt geçiş kısımlarının halen tamamlanmamasına tepki gösterdi. Üst geçişin sağlıklı şekilde sağlandığını, fakat alt geçiş ve yan yollarda inşaatın durduğunu ifade eden İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “14 aydır burada eziyet çekiyoruz. Avarlar kavşağı çok yoğun oluyordu. Kavşak aslında çok ciddi ihtiyaçtı. Kavşağımız transit geçişe açıldı. Bursa - Ankara istikametinde yol güzergahında akış sağlanıyor. Ancak Ertuğrulgazi Caddesi önemli bir cadde. Bir çok mobilya firmamızın kendi ürünlerini teşhir etmiş olduğu bir caddemiz. Köprülü kavşak projesi bundan 14-15 ay önce başladı.

Transit geçiş sağlandı, lakin Ertuğrulgazi Caddesi’nde ve yan yollarda şu an itibari ile çalışmalar tamamlanmamış durumda. 14 ay çok uzun bir zaman. Kavşağın bir an önce bitirilmesi için toplandık” dedi.

Uğurdağ, "İşlerin uzamasından dolayı bir çok esnaf ticari kayba uğruyor. Ben buradan sayın vekilimize, ilçe başkanımıza ve yönetimine, özellikle de Karayolları müdürüne seslenmek istiyorum. Artık bu çalışma çok uzamış durumda. Yan yolların bağlanması, kaldırım çalışmalarının hızlanması gerekiyor. 14 aydır burada eziyet çekiyoruz. Sadece eziyet çekmiyor, ticari kayba uğruyoruz. Bu İnegöl için çok önemli bir cadde" diye konuştu.

Kaynak: İHA