Aracın Torpidosunda Uyuşturucu Ele Geçirildi

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Lüleburgaz’da durdurulan bir aracın torpidosunda uyuşturucu hap ve bonzai ele geçirildi.

Aracın Torpidosunda Uyuşturucu Ele Geçirildi
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından uyuşturucu maddelerle mücadele kapsamında yapılan faaliyetler neticesinde Z.S. isimli şahsın Çorlu ilçesinden Lüleburgaz ilçesine kendi kullandığı araçla uyuşturucu madde getireceğine dair duyum alındı. Araç, D-100 karayolu Çorlu-Lüleburgaz istikameti Lüleburgaz girişinde, içerisinde Z.S., A.S. ve H.S. isimli şahıslar ile birlikte durduruldu. Nöbetçi cumhuriyet savcısından alınan yazılı arama emrine istinaden söz konusu şahısların üzerinde ve bulundukları araçta yapılan aramada, aracın torpidosuna gizlenmiş 50 adet sentetik uyuşturucu hap ile 3 gram sentetik kannobinoid bonzai maddesi ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucu madde miktarına bağlı olarak şahsın Tekirdağ ili Çorlu ilçesindeki ikametinde de ayrıca bir arama yapıldı. Yapılan aramada şahsın evinde 3 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.

Meydana gelen olayla ilgili nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla her üç şahısta “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçu şüphesiyle gözaltına alındı. Gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Z.S. isimli şüpheli, mahkemece tutuklanarak Kırklareli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Diğer şüpheliler A.S. ve H.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA