Yüksekova'daki Kanalizasyon Hattı Çalışmaları

Yüksekova ilçesinde, kanalizasyon hattı çalışmaları devam ediyor.

İlçenin altyapısının oluşturulması kapsamında hayata geçirilen kanalizasyon projesinde, dördüncü firma da çalışmalara başladı.

Yüklenici firmaya bağlı ekipler, Esenyurt Mahallesi yolundaki YSE Caddesi'nde kurban keserek, iş makineleriyle kazı ve hafriyat taşıma çalışması yaptı.

Yüksekova Belediyesi Su İşleri Müdürü Cemil Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin 7 ay içerisinde bitirilmesi için çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüleceğini aktardı.

İlçedeki içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Özer, 'Bugün dördüncü firmamız da çalışmalara başladı. İlçede yürütülen çalışmalardan dolayı vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz. İçme sularımız gündüz kesilecek. gece sular verilecek. Her tarafta çalışma olduğu için sıkıntılarımız oluyor. Bu konuda da duyarlı olmalarını bekliyoruz.' dedi.

Firma yetkilisi Fahrettin Çaprak da çalışmaların hayırlı olmasını dileyerek, şöyle konuştu:

'Çalışmalarda kullanacağımız her türlü ekipmanımız gelmiş durumda. Burada hızlı bir şekilde işimi tertemiz bitirmeyi düşünüyoruz. İlçedeki birinci etap yağmur suyu ve kanalizasyon çalışması yapıyoruz. Yaklaşık 30 kilometre civarında bir işimiz var. Bugün ilk kazmayı vurduk, üç ekiple çalışacağız.'

Kaynak: AA