'Üniversiteli Eller Renkli Şehirler' Projesi

Proje kapsamında Sındırgı'daki tarihi evler öğrenciler tarafından boyandı.

Balıkesir Belediyesi ile Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Sındırgı Meslek Yüksekokulu iş birliğiyle geçen yıl başlatılan 'Üniversiteli Eller Renkli Şehirler' projesi kapsamında ilçedeki tarihi evler öğrenciler tarafından boyandı.

Etkinliğe Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da katıldı. Yavaş, Camikebir Mahallesi'ndeki evlerin boyanmasına yardım etti.

Sındırgı’da bir yıl önce çalışma başlattıkları projeye devam ettiklerini dile getiren Yavaş, 'Tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Bu sokakta yaşlı nüfusumuz yaşıyor. Çoğu bina bakımsız ama geçmişi yansıtıyor. Geçen yıl ilk yaptığımız çalışmayla beraber, Rızaiye Mahallesi'nde bir Türk sokağı oluşturmuştuk. Bugün de Camikebir Mahallesi sınırları içerisindeki Şerif Paşa Sokağı'nda böyle bir alan oluşturmayı düşünüyoruz. MYO öğrencileri ve belediye personelimiz bu sokağın boyama çalışmasını yapacak. Katkı sağlayan hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.' dedi.

Sponsorlar aracılığıyla elde edilen boya ve fırçaları alan öğrenciler duvarları boyadı. 50 öğrenci hem evleri hem de arkadaşlarını boyayarak renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı.
Kaynak: AA