Niksar'da Halk Eğitim Sergisi Büyük İlgi Gördü

Niksar İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan yıl sonu sergisinde 2 binin üzerinde ürün sergilendi. Sergide cep telefonu şarj cihazının nakışla örgülenmesi büyük ilgi çekti.

Niksar'da Halk Eğitim Sergisi Büyük İlgi Gördü
Niksar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2016-2017 eğitim-öğretim yıl sonu sergisi açıldı. Cumhuriyet Meydanı çay bahçesinde düzenlenen açılış törenine Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkan Vekili Sami Ünsal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Turak, Halk Eğitim Müdürü Bünyamin Çelik, vatandaşlar ve usta öğreticiler katıldı.

Yapılan açılış töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, yıl boyu kursiyerlerin öğrendiği öğrettiği el emeği göz nuru ürünlerin sergilenmesinin çok güzel olduğunu belirterek düzenlenen sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ulvi Saime Kaya İlköğretim Okulu öğrencileri halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından Kaymakam Kapankaya ve beraberindekiler daha sonra sergide yer alan stantları gezerek ürünleri inceledi.

Sergi hakkında bilgiler veren Niksar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bünyamin Çelik, sergi de 2 binin üzerinde ürünün bulunduğunu belirterek,"2016-2017 eğitim-öğretim yılında ilçemizin yaygın eğitim kurumu Niksar Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçemizin çeşitli yerlerinde açılan kurslarla ilgili, ürettiğimiz ürünlerin yıl sonu sergisini açtık. Çok güzel eserler, çok güzel ürünler ortaya çıkarıldı. Burada resim, ebru, çini, İngilizce, nakış kursu, oymacılık, okuma yazma gibi 2 binden fazla ürün ve eser yer almakta" dedi.

Sergide en dikkat çekici ürün ise, cep telefonu şarj cihazının nakış ile örülmüş şekli oldu. Şarj cihazını bir süre inceleyen Kaymakam Kapankaya böyle bir fikri ortaya çıkaran kadın kursiyeri tebrik etti. Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisinin 1 hafta süreyle açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: İHA