AK Parti Samsun Milletvekili Kurt'tan Havza'ya Ziyaret

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Havza ilçesini ziyaret etti.

Kurt, çiftçilerin, afetsiz ve bereketli bir tarım sezonu geçirmesi için düzenlenen 'afat kurbanı' programlarına katıldı.

Ilıca ve Erikbelen mahallelerindeki programlarda Kurt'a, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir, Belediye Meclisi üyeleri, parti yöneticileri eşlik etti.

Afat kurbanı programlarında okunan mevlit ve duaların ardından kesilen kurbanların etleri pişirilerek davetlilere ikram edildi.

Kurt, bu tür geleneklerin yaşatılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğu belirterek, 'Rabbim niyetlerinizi kabul etsin ve bol bereketli, kazasız belasız bir sezon nasip etsin.' dedi.

Milletvekili Kurt ve beraberindekiler daha sonra Erikbelen Mahallesi'nde yaklaşık 20 yıldır yatalak olan İsa Turgut'un evini ziyaret ederek ailesi ile görüştüler. Kurt, burada ailenin ve İsa Turgut hakkında Erikbelen Mahallesi'nden olan Belediye Meclis Üyesi Recep Akça'dan bilgi aldı.

Akça, hastanın 20 yıldır yatağa bağımlı yaşadığını ifade ederek, 'Hastamızın evine yol yoktu sağ olsun Belediye Başkanımızın talimatı ile eve kadar yol yapılıyor. Sizlere ziyaretinizden ötürü teşekkür ederim.' dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ise AK Parti iktidarı ile sosyal devlet olmanın gereği olan hizmetlerin halka ulaştığını söyleyerek, 'Ailemiz için devletimiz gerekeni yapmakta. Bizler de bir ihtiyaç durumunda ailemizin yanındayız. Sayın Belediye Başkanıma da yaptırmış olduğu yol için ayrıca teşekkür ediyorum. Bunların hepsi sosyal devlet olmanın gerekleri ve bizim kadrolarımız bu gereklilikler doğrultusunda hizmetlerine devam ediyor.' ifadesinde bulundu.

Kurt, ev ziyareti sonrası hasta için yapılan yol çalışmalarını inceleyerek Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'den bilgiler aldı. İkiz, 'Ailemizden gelen talep ve yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde yaklaşık 800 metrelik bir yol yapımına karar verildi. Havza Belediyesi olarak her zaman ihtiyacı olan halkımızın yanındayız.' diye konuştu.

Kurt, daha sonra mahallede Havza Belediyesi tarafından yapılan beton yolları inceleyerek vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA