Turkcell'den 'Engelsiz Eğitim Programı'

Turkcell, özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlattığı 'Engelsiz Eğitim Programı' kapsamında, görme engelli 90 çocuğu tarihçiyazar Saffet Emre Tonguç eşliğinde İstanbul Boğaz turuna çıkardı.

Turkcell, özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlattığı 'Engelsiz Eğitim Programı' kapsamında, görme engelli 90 çocuğu tarihçi-yazar Saffet Emre Tonguç eşliğinde İstanbul Boğaz turuna çıkardı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre şirketin başlattığı 'Engelsiz Eğitim Programı', kültürel gezilerle devam ediyor.

2015'ten bu yana 45 il ve 84 okulda teknoloji sınıfları ve meslek atölyeleri oluşturarak çocukların eğitimini teknolojiyle destekleyen Turkcell, görme ve işitme imkanı olmayan çocuklara bulundukları şehri yaşatmak ve onların tarihi güzelliklere tanık olmasını sağlamak amacıyla kültürel şehir turları düzenliyor.

10-16 Mayıs Engelliler Haftasına denk gelmesiyle de ayrı bir öneme sahip olan şehir turlarının bir yenisi 6 Mayıs'ta İstanbul Boğazı'nda gerçekleşti.

Maddi imkansızlıklar ya da engelleri dolayısıyla bulundukları şehri gezme ve öğrenme fırsatı bulamayan çocuklar için hayata geçirilen programa Türkan Sabancı Engelliler Okulundan görme engelli 90 çocuk, velileriyle birlikte katıldı.

Emirgan'dan başlayan turda çocuklara tarihçi - yazar Saffet Emre Tonguç eşlik etti. Çocuklar, Tonguç'un anlatımları eşliğinde Ortaköy ve Arnavutköy sahilinden Rumeli Hisarı'na uzandı. Ardından Tarabya koyuna ilerleyen tekne, Sarıyer ve Beykoz'u geçip Anadolu Hisarını selamladı. Çocuklar, Beylerbeyi Sarayı, Kız Kulesi, Dolmabahçe ve Çırağan Sarayını Tonguç'un ağzından dinledi.

2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatılan Turkcell 'Engelsiz Eğitim Programı' ile özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocukların yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amaçlanıyor.

Program kapsamında istihdama yönelik bilgi, beceri ve tutum kazanmalarını sağlayacak düzeyde meslek atölyelerine teknoloji sınıflarının donatılması sağlandı.

Turkcell, Engelsiz Eğitim Programı ile bugüne kadar 45 ildeki 84 okuldan 10 binden fazla öğrenci ve ailesinin hayatına dokundu. Bu sayı her sene mezun olan öğrenci yerine yenisi geldikçe artıyor ve sürdürülebilir bir kazanım sağlanıyor.
Kaynak: AA