LİHKAB Eğitimi Antalya'da Yapılacak

LİHKABDER Başkanı Özkan: 'Gerçekleştireceğimiz bu eğitimler, yapılan diğer tüm çalışmaların ülke genelindeki Lisanslı Harita Mühendislik Büroları'nın yaptığı iş ve işlemlerde uygulama birliğinin sağlanması, hizmet standartlarının en üst düzeye çıkarılması ve böylece vatandaşa en doğru, en güvenilir ve en hızlı hizmetin sunulması açısından önemli'.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Büroları (LİHKAB) eğitimleri 8-13 Mayıs'ta Antalya'da gerçekleştirilecek.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Derneği (LİHKABDER) Başkanı Eyüp Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, 8-13 Mayıs'ta Antalya'da bir otelde düzenlenecek eğitimde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 5368 sayılı kanun kapsamında kurulan ve kadastro müdürlüklerince yürütülmekte iken LİHKAB'a devredilen talebe bağlı kadastro işlerinin konu edileceğini bildirdi.

LİHKAB'ın en az 5 yıllık tecrübeye sahip ve yapılan sınavda başarılı olan harita mühendislerince açılabildiğini belirten Özkan, şunları kaydetti:

'Büroların çalışma şartları, mekanları, personeli, denetim ve gözetimi gibi tüm hususlar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce belirlenip yürütülüyor. Bu şekilde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Sicilinin en önemli unsurlarından olan güven ve devlet sorumluluğu ilkelerinin korunmasını kurduğu bu sistemle sağlamış durumda. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, LİHKAB'lar ile çalışanlarının mesai ve emeğinin büyük bir kısmını ayırmak zorunda kaldığı talebe bağlı işlemleri güvenilir ellere bırakmış oldu. Böylece kurum, asıl hedefi olan ülkenin mülkiyet haritalarını günümüz ihtiyaçlarına uygun hale getirme yönünde önemli projeler üretip bu yönde çalışmalar yapmaya odaklandı.'

Ülkenin yüzde 75'inde faaliyet göstermeye başlayan 228 lisanslı büronun, kurulan LİHKABDER ile doğru ve devlet sorumluluğu altında yürütülen işlerin daha hızlı ve kolay ulaşılabilir şekilde yürütülmesini sağlamaya çalıştığını bildiren Özkan, derneğin, büroların ve sistemin kamuoyuna doğru bir şekilde anlatılmasını amaçladığını aktardı.

LİHKABDER Başkanı Özkan, Antalya'da gerçekleştirecekleri bu eğitimle yapılan diğer tüm çalışmaların ülke genelindeki Lisanslı Harita Mühendislik Büroları'nın yaptığı iş ve işlemlerde uygulama birliğinin sağlanması, hizmet standartlarının en üst düzeye çıkarılması ve böylece vatandaşa en doğru, en güvenilir ve en hızlı hizmetin sunulması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA