Gaziantep'te 'İş Sağlığı Ve Güvenliği' Çalışması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğiyle Tevfik Güzelbey Parkı içerisinde oluşturulan 'İş Sağlığı ve Güvenliği' temalı çalışmanın açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, açılışta yaptığı konuşmada, bu tür çalışmaları toplumsal farkındalık adına yaptıklarını söyledi.

İnsanların sağlıklı bir şekilde çalışması için gerekli çalışmaların yapıldığını anlatan Köken, 'Ülkemizde çok ciddi adımlar atılmakta ve çalışmalar yapılmakta.' dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı'nın Gaziantep’in bölgenin en büyük sanayi kuruluşu olmasından dolayı kentte yapıldığını vurgulayan Köken, bu tür parkların sayısının artırılacağını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliğ Genel Müdür Vekili İsmail Gerim ise, Gaziantep’in kültür, sanayi ve tarih şehri olduğunu belirterek, iş sağlığı ve güvenliği noktasında da örnek bir kent olduğunu kaydetti.

İş sağlığı ve güvenliğinin bir kültür olması ve hayatın tüm kademelerine yansıması gerektiğine dikkati çeken Gerim, şöyle konuştu:

'Hepimizin rol model olması gerekiyor. Özellikle çocuklarımızın bizim için aslında bu konuyu en doğru uygulayanlar. Çünkü hepimizin yavruları okul döneminde özellikle ilk öğrendikleri mesajlar ‘niye emniyet kemerini takmıyorsun, bize bunu öğrettiler’ dediklerinde hemen bir ikiliyoruz veya bir kırmızı ışıkta geçtiğimiz zaman trafik polisimiz onlar oluyor.'

Söz konusu parkın bu tür çalışmaları yaygınlaştıracağını ifade eden Gerim, böyle bir çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Köken, Gerim ve beraberindekiler, açılış kurdelesini keserek, alanı gezdi.

Tevfik Güzelbey Parkı içerisinde oluşturulan 'İş Sağlığı ve Güvenliği' temalı çalışmayla çocuklara yönelik farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Park içerisinde kurulan tabelalarla çocuklara, 'evinizde yangın tüpü var mı?, bir yangının üç dakikada tüm odayı kapladığını biliyor muyum?, Okulda, evde, alışveriş merkezlerinde merdivenlerde koşmayalım kendimizi koruyalım' gibi bilgilendirici tabelalar yer alıyor.

Kaynak: AA