Siirt İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı

Siirt İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Yardımcısı Yunis Koç başkanlığında toplandı.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, havaların ısınmaya başlamasıyla haşerelerle karşı mücadelenin belediye tarafından aksatılmadan yürütülmesi, bu amaçla ilaçlamaların günün uygun zamanlarında ve mevsim bitimine kadar yürütülmesi, şehir içindeki ahırların ilaçlanması ve haşerelerin üremelerinin önüne geçilmesi amacıyla gübreliklerin biriktirilmesinin engellenmesi istendi.

Yağışlar sebebiyle içme ve kullanma sularının temin edildiği kaynaklardan bulanık geldiği, böylece ana su deposu ve suyu depo edip kullanan resmi kurum ve kuruluşların, meskenler ile iş yerlerindeki tüm su depolarını temizlettirmesi gerektiği ifade edildi.

Belediye Başkanlığınca içme ve kullanma suyu temin edilen su depolarının şehre su verilmesi aksatılmayacak şekilde sıra ile temizlettirilmesine, Halk Sağlığı Müdürlüğünce, halkın bu konuda bilinçlendirilmesi ve meskenlerinde bulunan su depolarının temizlettirilmesi yönünde bilgilendirilmesine karar verildi.

Toplantıda, alınan kararlar doğrultusunda ilgili kurumların yaptıkları çalışmaların bildirilmesine İl Hıfzıssıhha Meclisince oy birliğiyle karar verildi.

Kaynak: AA