Köy Okulu Öğrencilerine Kırtasiye Yardımı

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Muş İl Müdürlüğü, 'Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında yurtta kalan üniversite öğrencileriyle birlikte Muş Merkeze bağlı Ortakent Köyü İlkokulu öğrencilerine kırtasiye malzemesi desteğinde bulundu.

Ortakent Köyü İlkokulu'nu ziyaret eden KYK İl Müdürü Emrullah Güler ve üniversite öğrencilerine İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de eşlik etti.

KYK'nın eğitsel, sosyal, sportif faaliyetleri önemsediklerini belirten Güler, çıta yükselttiklerini söyledi.

Yurtta kalan öğrencilerin kendilerini aile ortamında hissetmeleri için sosyal projeler yaptıklarını aktaran Güler, 'İlimize dışarıdan gelen üniversite öğrencilerinin yaşadıkları şehri tanımalarını istiyoruz. Üniversitede öğretmenlik okuyan ve yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin empati, staj ve aynı zamanda geçmişte oturdukları sıralarda oturarak güzel bir şekilde analiz yapmalarını sağladığımızı düşünüyoruz.' diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü İlci ise, Güler'in yurtta kalan öğrencileriyle kırsal kesimdeki öğrencilere desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Güler ve üniversite öğrencilerinin çok anlamlı bir projeye imza attığını ifade eden İlici, 'KYK ve üniversite öğrencilerinin kırsal kesimdeki öğrencilerimizin durumunu yerinde görme, onlara destekte bulunma ve eğitim seviyeleri ile ilgilenmeleri bizleri son derece mutlu etti.' dedi.

Köydeki ilkokul öğrencileriyle olmaktan büyük keyif aldığını belirten Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İktisat Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Rojin Çetin de, çocukluğunu hatırlatan projenin gerçekleşmesinde emeği geçen KYK İl Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kaynak: AA