İstanbul Gençlik Festivali'nde Arnavutköy Belediyesi Standına Yoğun İlgi

Arnavutköy Belediyesi’nin İstanbul Gençlik Festivali’ndeki standı gençlerden yoğun ilgi gördü. Gençler kendileri için hazırlanan teknolojik oyunların yanı sıra bowling, basketbol, golf, el boyaması gibi birçok etkinlikle doyasıya eğlendi.

İstanbul Gençlik Festivali'nde Arnavutköy Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Arnavutköy Belediyesi, Yenikapı Meydanı Etkinlik Alanı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılan İstanbul Gençlik Festivali’nde kurulan standıyla festivaldeki yerini aldı. Spor, sanat, kültür, teknoloji gibi birçok alanda etkinliklerin gerçekleştirildiği festivale özenle hazırlanan Arnavutköy Belediyesi gençler için hazırlanan birçok etkinliğiyle öğrencilerle buluştu. Stantta öğrencileri karşılayan Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mahmut Okur ve stant görevlileri standı ziyaret eden onlarca gence etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Teknolojik oyunlardan bowling, basketbol, golf, el boyaması, ebru, kaligrafi sanatının uygulanmasına kadar birçok etkinliğin yapıldığı stantta gençler doyasıya eğlendi. Kimi gençlerin basketbol oyunları oynadığı stantta kimileri de teknolojik oyunlara yoğun ilgi gösterdi. Gençlerin gönüllerince eğlendiği stantta çocuklara ve yetişkinlere uygun kitaplar da hediye edildi.

Arnavutköy ilçesi olarak onların yapması gereken aktivitelere biraz destek olmaya çalıştık”

Gençlerin özenli bir çalışmanın sonunda birçok etkinlik hazırladıklarını ve katılımdan da oldukça memnun olduklarını dile getiren Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mahmut Okur, “ Belediye Başkanımız Ahmet Haşim Baltacı’nın öncülüğünde festivalde yerimizi aldık. Standımızda gençlerin eğleneceği aktif hale geleceği bol etkinlikler sergiledik. Gençlerimizin yılın yorgunluğunu, eğitim sezonunun yorgunluğunu atması için onlara yardımcı oluyoruz. Her gün farklı çalışmalar yapıyoruz. Hem kültürel hem de sportif işler var. Gençlerimiz geleceğimiz onlar için çok şeyler planlıyoruz. Onların burada olması bu etkinliklere katılıyor olması çok önemli çok ciddi aktiviteler var. Bizde Arnavutköy ilçesi olarak onların yapması gereken aktivitelere biraz destek olmaya çalıştık” dedi.



“Bütün okuldaki arkadaşlar burayı çok beğendi”

Festivale birçok arkadaşıyla birlikte geldiğini söyleyen ve Arnavutköy Belediyesi’nin stantlarındaki etkinliklere katılan Nazlıcan Gürhan, “Çok güzel buldum, eğlendim. Bütün okuldaki arkadaşlar burayı çok beğendi. Çok büyük bir yer, oyunda ikinci oldum ama güzeldi” diye konuştu.

7 Mayıs tarihine kadar Yenikapı Meydanı Etkinlik Alanında devam edecek festivale bu yıl yaklaşık 300 bin gencin katılması bekleniyor. Festivalde spor, sanat, kültürden teknolojiye geniş bir yelpazede birçok etkinlik de gençlerle buluşturulacak.
Kaynak: İHA