İsrail Askerlerinin Batı Şeria'daki Gösterilere Müdahalesi

Müdahale sonucu 3 Filistinli yaralandı, 23'ten fazla kişi göz yaşartıcı gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi İsrail askerleri Ramallah'ta 3 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek amacıyla Batı Şeria'nın bazı kentlerinde düzenlenen gösterilere İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu 3 Filistinli yaralandı, 23'ten fazla kişi göz yaşartıcı gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.

Batı Şeria'nın Nablus, Ramallah, Beytullahim ve El-Halil kentlerinin farklı noktalarında cuma namazının ardından, 19 gündür İsrail hapishanelerinde açlık grevini sürdüren Filistinli tutuklulara destek gösterisi düzenlendi.

İsrail askerleri, gösterilericilere göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermilerle müdahalede bulundu. Göstericiler, askerlere taş ve molotofkokteyli atarak ve lastik yakarak karşılık verdi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sağlık ekiplerinin Nablus kentindeki Beyta köyünde göz yaşartıcı gazdan etkilenen 22 kişiye ilk yardım hizmeti sunduğu belirtildi.

Ayrıca gösterilerde Kızılay'ın 2 gönüllüsünün gerçek mermiyle yaralandığı, 1'inin ise gazdan etkilendiği kaydedilen açıklamada, El-Halil kentinin yakınlarındaki Beyt Emr beldesinde de bir Filistinlinin gerçek mermiyle yaralandığı ve hastaneye nakledildiği aktarıldı.

- 3 Filistinliye gözaltı

Öte yandan, İsrail askerleri Ramallah'ın batısındaki Budrus köyünde 3 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık iki bin Filistinli, 'İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi' için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.
Kaynak: AA