İş Sağlığı Ve Güvenliği Semineri

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İnceleme Projesi (BENGİ) kapsamında, İşçi Sağlığı ve Güvenliği semineri yapıldı.



Sındırgı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde düzenlenen seminerde, meslek lisesi öğrencilerinin okul ve iş hayatlarında faydalanabilmeleri için önemli bilgiler aktarıldı.

Seminerinin açılış konuşmasını yapan ve aynı zamanda bölgede maden işleten, Zenit Madencilik A.Ş Halkla İlişkiler Müdürü Coşkun Kuzum, çalışma ve üretimin önemli olduğu kadar güvenliğinde önemli olduğunu belirtti.

Çalışma hayatının aynı zamanda gelişmişlik olarak bir ölçüt olduğunu aktaran Kuzum, şunları kaydetti:

'Toplumların, ülkelerin gelişmişlik standardını günümüzde ölçüldüğü bir kavram. Gelişmiş toplumda çalışma hayatı son derece önemli. İş sağlığı ve güvenliği konusu 21. yüz yılının en önemli konularının başında yer almaktadır. Özellikle ülkeler bu anlamda çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır. Ülkemizde de 2012 yılında 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu çıkarılmıştır. Bu kanun çerçevesinde özellikle iş yerlerinin güvenliğinin iyileştirilmesi, iş sağlığı ve güvenliğinin üst seviyeye çıkarılması konusunda çalışmaların yapılmasına destek sağlanmıştır.'

Seminer daha sonra soru, cevap şeklinde devam etti.

Kaynak: AA