Gölpazarı Belediye Meclisi Toplandı

Gölpazarı Belediyesi Mayıs Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı başkanlığında yaptı.

Belediye Meclisi salonundaki toplantıda, İç Anadolu Belediyeler Birliğine üye olunması, belediyeye ait Gölpark Turizm Ulaşım Gıda ve Ticaret Ltd. Şti'nin sermaye artırımına gidilmesi, 2016 yılı belediye idare ve kesin hesaplarının görüşülmesi ve gündem dışı olarak bir firma tarafından Tarım Bakanlığından onaylı domates kurutma tesisi ile ilgili yer talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Kazıcı, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, gündem maddelerinin tamamının oy birliği ile kabul edildiğini belirtti.

Marmara Belediyeler Birliği ve Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği üyeliklerinin feshedildiğini aktaran Kazıcı, şunları kaydetti:

'Belediyemiz için bir çok faaliyette bizim önümüzü açacak, mevzuat anlamında da daha hızlı hareket etmek, vatandaşa daha iyi ve kaliteli birinci sınıf hizmet etme anlamında bize çok katkı sağlayacak belediye şirketimizin sermaye artımını yaptık. Belediyenin bundan sonra ticari faaliyetlerini bu şirket üzerinden yürüteceğiz.

Yasal madde olarak 2016 yılı idari ve kesin hesabının görüşülmesi ve bir firma tarafından Tarım Bakanlığının hibelerinden faydalanmak amacıyla yapılan proje kapsamında, domates kurutma tesisi için yer talebinde bulunuldu. Mevzuat gereği istedikleri yerin emlak değeri üzerinden satışına ve tapuya şerh koyarak, bu işletmenin buraya kurulması ve ruhsat alıp çalışması durumunda yerin verilebileceğini, aksi halde bedelinin ödenerek tapunun geriye alınacağını kendilerine bildirdik.'

Kaynak: AA