Engellerini Engelsiz Tatlarla Aştılar

Van'da düzenlenen engellilere yönelik 'Engelsiz Tatlar' eğitiminin ardından katılımcılara sertifika verildi Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yörükoğlu: 'Bugün burada icra edilen eğitimde engeliler ve aileleri tarifsiz mutluluk yaşadı. Eğitimin devamında kapsamlı bir proje hazırlayarak 6 ay boyunca sürecek bir eğitim hedefliyoruz'

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Genç Girişimciler Kurulu, Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği, Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği ve Van S.S. Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) iş birliği ile engellilere yönelik aktivitelerde farkındalık oluşturmak amacıyla 'Engelsiz Tatlar' eğitimi düzenlendi.

YAKA-KOOP hizmet binasında gerçekleşen ve 50'ye yakın engellinin katıldığı programda, kursiyerler Mardin'den gelen Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu'na (TAŞPAKON) bağlı Pasta Ustası Halil İbrahim Buğrucu'nun eğitmenliğinde birbirinden lezzetli yemekler ve pasta çeşitleri yaptı.

Kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, kuru pasta, börek ve yaş pasta eğitimi de alan engelli kadınlar, 7 saatlik eğitimlerinin ardından sertifika almaya hak kazandı.

Programda bir konuşma yapan Van TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı E. Görsel Görmen, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

Engelilere yönelik birçok proje geliştirdiklerini hatırlatan Görmen, konulara göre ilgili paydaşlarla çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Görmen, bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine, Van TSO yönetimine, iş adamı Muhammed Hatipoğlu'na, destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Van İşitme Engeliler ve Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Yörükoğlu ise engellilerin eğitimi noktasında büyük emekler verdiklerini ifade etti.

Yörükoğlu, 'Bugün burada icra edilen eğitimde engeliler ve aileleri tarifsiz mutluluk yaşadı. Eğitimin devamında daha kapsamlı bir proje hazırlayarak, 6 ay sürecek bir eğitim hedefliyoruz.' dedi.

Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Sinan Pulat da böyle önemli bir projeye paydaş oldukları için çok mutlu olduklarını, aşçılık ve pastacılık mesleğinin dünyanın her yerinde geçerli olduğunu dile getirdi.

Etkinliğe, derneklerin yönetim kurulu temsilci ve üyeleri, engelli vatandaşların aileleri de katıldı.
Kaynak: AA