'Çakıroğlu'nun Katili'nin Üniversiteye İade Edildiği İddiası

MHP İzmir İl Başkanı Karataş: 'Türk milletinin, ülkücülerin, vatanını, milletini seven herkesin bu karara itirazı var'.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasında cinayet zanlısı olarak yargılanan Nurullah S.'nin Öğrenci Disiplin Soruşturmaları Komisyonu kararıyla 'öğrenciliğe iade edildiği' iddialarına ilişkin, 'Türk milletinin, ülkücülerin, vatanını, milletini seven herkesin bu karara itirazı var. ' dedi.

Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen ve 'kasten öldürmek' suçundan yargılaması devam eden Nurullah S.'nin öğrenciliğe iade edilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Karataş, şunları belirtti:

'Türk milletinin, ülkücülerin, vatanını, milletini seven herkesin bu karara itirazı var. Birilerinin Ege Üniversitesi Rektörü hanımefendiye geçmişte bölücü terör örgütü unsurlarına müsamaha gösterilen dönemin kapandığını söylemesi lazım. Bu alçağın her ne kadar yargılaması devam etse de PKK terör örgütü ile bağlantısı sabittir. Türk milletinin, Türk devletinin sevdalısı olan şehit kardeşimizin katili nasıl olur da öğrenciliğe iade edilir. Bunun önümüzdeki süreçte peşinin bırakılmayacağını net bir şekilde söylüyorum.'

- Olay

Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, hazırladığı iddianamede sanık Nurullah S. hakkında 'kasten adam öldürmek', 'örgüt adına suç işlemek', 'örgüt üyeliği' ve 'yaralama' suçlarından müebbet ile 69 yıl, tutuksuz 31 sanık hakkında da 'suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek', 'yaralama' suçlarından 5 ila 48 yıl arasında hapis cezası talep etmişti.
Kaynak: AA