Bilecik'te Çocuk Oyunları Şenliği

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ''Geleneksel çocuk oyunları'' şenlikleri düzenlendi.

Edebali stadında, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ile İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve 25 okuldan 450 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen şenliklerde, bayrak koşusu, halat çekme, mendil kapmaca, fasulye torbası atması, koordinasyon koşusu ve tombik yarışmaları düzenlendi.

Yıldız, burada yaptığı konuşmada, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden yaşatılması ve gelecek kuşaklara taşınması amacıyla iki bakanlığın hazırladığı projeyi Bilecik'te ilk defa gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çocukların, oynadıkları oyunlarla geçmişte hangi oyunların oynandığını uygulamalı olarak gördüklerini ifade eden Yıldız, ''Biz dedelerimizden, anne ve babalarımızdan öğrendik. Şimdi çocuklarımıza öğretiyoruz ki geçmişimizle geleceğimiz arasında bir köprü olsun.

İlimizde uygulamaya koyduğumuz projeler özellikle temel spor eğitimi, jimnastik ve yüzme branşlarında uyguladığımız projeler. Sağlıklı ve sağlam bir vücuda sahip olmak için buradaki en temel amacımız, her öğrencimizin bir branşta spor yapmasını hedefliyoruz.'' dedi.

Durmuş da şenliklerin çocuklar için farklı ve faydalı bir organizasyon olduğunu bildirerek, kendilerinin bu oyunları oynayarak büyüdüklerini ve çocukların da bu oyunlarla mutlu olmalarını istediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA