Sokağa Terk Edilen 'Kader' Bebek Yeni Yuvasında

Çorum'da vatandaşlar tarafından bir türbe yakınında pardösüye sarılı halde bulunan yeni doğmuş kız bebek, tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce bir aileye evlatlık olarak verildi.

Çorum'da vatandaşlar tarafından bir türbe yakınında pardösüye sarılı halde bulunan yeni doğmuş kız bebek, tedavisinin ardından bir aile tarafından evlat edinildi.

Bir türbe yanında vatandaşlar tarafından bulunduktan sonra Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen bebek, yenidoğan yoğun bakım servisinde yaklaşık bir ay süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Hemşireler tarafından 'Kader' adı verilen 3 kilogram ağırlığında 50 santimetre boyundaki kız bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce koruma altına alındı.

Müdürlük yetkilileri, çocuk yuvasında bakımı yapılan ve herhangi bir sağlık problemi bulunmayan bebeğin Çorum'da evlat edinmek için sıra bekleyen ailelerden birine verildiğini, yeni ailesi tarafından teslim alındığını kaydetti.

Bu arada bebeği sokağa terk eden kişi ya da kişilerin bulunması için İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Çorum'da 24 Mart'ta, Kunduzhan Mahallesi'ndeki Armutçu Dede Türbesi yanında vatandaşlarca bayan pardösüsüne sarılı halde bulunan bebek, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülmüştü. Göbek bağı boynuna dolanmış ve donmak üzere bulunan bebeğe yenidoğan yoğun bakımındaki hemşireler tarafından 'Kader' ismi verilmişti.

Kaynak: AA